#JÓTETTEM: Kampánnyal segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség a nehéz helyzetbe került éttermeket

A #jótettem kezdeményezés arra buzdít, hogy aki teheti, rendelje házhoz kedvenc ételeit a kedvenc éttermeiből.

A #jótettem kezdeményezés arra buzdít, hogy aki teheti, rendelje házhoz kedvenc ételeit a kedvenc éttermeiből, hiszen ezzel nemcsak jót ehet, hanem jót is tehet. A rendeléssel mindenki segíthet az éttermeknek abban, hogy talpon maradhassanak a jelenlegi nehéz helyzetben, és a koronavírus járvány elmúltával is újra ki tudjanak nyitni.

A vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozása elengedhetetlen volt a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében. Mindannyiunk egészsége védelmében meg kellett hozni azt a döntést, miszerint a vendéglátóhelyek csak korlátozottan, kizárólag reggel 6 és délután 3 óra között lehetnek nyitva, ezen időszakon túl csak az ott foglalkoztatottak, valamint az ételt elvitelre rendelők tartózkodhatnak ezekben a helyiségekben. A gasztronómia és a vendéglátás emiatt viszont az egyik leginkább veszélyeztett ágazat lett.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a saját eszközeivel segíti a nehéz helyzetbe került ágazatokat, most egy olyan kezdeményezést indított el, amely arra buzdít mindenkit: rendeljen házhozszállítással ételt az éttermekből, így segítve a talpon maradásukat. Így nem kell lemondaniuk a kedvenc ízeikről azoknak, akik úgy döntenek, hogy családjuk vagy idősebb hozzátartozóik védelme miatt inkább otthon maradnak, onnan dolgoznak, és minimalizálni szeretnék azokat az alkalmakat, amikor nagyobb közösségbe kell menniük. Emellett segítenek is a rendelésükkel abban, hogy az éttermek ne kerüljenek súlyos gazdasági helyzetbe, és ne kelljen bezárniuk. Ezzel tehát nemcsak családjukra, hozzátartozóikra, az idősebb rokonokra vigyáznak, hanem támogatják a magyar kisvállalkozásokat is, a vendéglátás és gasztronómiai szektor boldogulását ezekben a nehéz időkben.

Mutassuk meg, hogy egymásra vigyázni sokféleképpen lehet: otthonmaradással, az idősek védelmével, segítésével vagy éppen azzal, hogy a legnagyobb bajba került szektort, és a benne dolgozókat igyekszünk valamilyen módon támogatni.

Támogassuk rendeléseinkkel a hazai éttermeket, osszunk meg egy fotót a házhoz szállított ételről a #jótettem hashtag használatával, és inspiráljunk másokat is, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz!

 

Tegyünk közösen azért, hogy holnap is kinyithassanak kedvenc helyeink!

 

forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök