„KÉPVISELET ÉS BREXIT” szeminárium

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Hiteles információkat szeretne a vámszakmai jogszabály-változásokról és a Brexitről? Tartson velünk január 20-ai online szakmai fórumunkon!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iaprkamara és a Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását. Ezek az információk az export-import ügyletekben résztvevő, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára elengedhetetlenek. Tartson velünk a január 20-i szakmai fórumon!

Időpont: 2021. január 20. (szerda) 9:30–16:30
Helyszín: Online – TEAMS platform

Az év első szakmai programjának első részében az éveleji vámszakmai jogszabályváltozások és aktualitások, valamint a vámügyi képviselet kérdései szerepelnek, második részében pedig ismételten a Brexit lesz fókuszban.

A rendezvényen a részvétel a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagjai számára féláron lehetséges, melyhez kérjük, hogy érdeklődőink a jelentkezési lapon jelezzék, hogy önkéntes kamarai tagként kívánnak részt venni a rendezvényen.

A jelentkezéseket 2021. január 18-ig a info@vamszovetseg.hu címre kérjük megküldeni. A jelentkezési lap ITT található.

A belépéshez szükséges linket a jelentkezők január 19-én kapják meg.

Az MVSZ az elmúlt másfél évben kiemelt figyelemmel kísérte a Brexit folyamatát, és igyekezett minden lehetséges fórumon szakemberek és meghívott előadók segítségével közvetíteni az információkat a sikeres felkészülés biztosítása érdekében.

Sajnos az évkezdés ennek ellenére sem problémamentes, ezért a korábbi félnapos Vámműhely terve helyett egy egész napos szemináriumot tartunk, amelyben a délután programját az EU-UK TCA megállapodás bemutatása, és a gyakorlati kérdések egyeztetése tölti ki.

A délelőtti programban az éveleji jogszabályváltozásokat, származási és tarifa aktualitásokat tekintjük át, illetve az EGYKE alkalmazásához kapcsolódó kérdéseket egyeztetjük.

A gazdálkodók kérdéseit előzetesen koordináljuk, 2021. január 18-ig kérjük megküldeni ezeket az info@vamszövetseg.hu e-mail címre.

Röviden tájékoztatást adunk még a kreditpont gyűjtési kötelezettség teljesítéséről és az MVSZ keretében idén várható kreditpont szerzési lehetőségekről.

A Magyar Vámügyi Szövetség által szervezett szakmai napon való részvételt mindazon gazdálkodóknak ajánljuk, akik nemzetközi ellátási láncokhoz kapcsolódóan vámügyi közreműködést végeznek, szállítmányozóként brit relációjú áruszállítást szerveznek, vagy ilyen relációjú nemzetközi kereskedelmi ügyletekben érdekeltek.

A program időbeosztása:

Bejelentkezés 9:00–9:30 között, az előadások 9:30-tól 16:30-ig tartanak négy nagyobb blokkban.

A program megvalósítása a TEAMS online platform alkalmazásával történik.

A bejelentkezési linket a regisztrált résztvevők számára 2021. január 19-én küldjük meg.

A szemináriumra a mellékelt jelentkezési lapon 2021. január 18-ig lehet jelentkezni és szintén eddig várjuk előzetesen a szakmai kérdéseket is.

Részvételi díj:

• MVSZ tagok részére ingyenes

• Nem MVSZ tagok részére: 14 000,- Ft + ÁFA

Programterv:

9:00–9:30 Bejelentkezés a TEAMS online platformra

9:30–10:15 Származás, Tarifa 2021 – aktualitások

Előadó: Szilágyiné Holecz Mónika, MVSZ

10:15–10:45 Vámjogi jogszabályváltozások 2021

Előadó: Bácsi Krisztián, PM Vámosztály

10:45–11:00 Szünet

11:00–12:00 EGYKE- képviseleti jogosultságok (előadás és konzultáció)

Panelbeszélgetés résztvevők: • dr. Szép Orsolya Katalin, NAV KI Adóügyi Főosztály • Konopás András KAVIG • felkérés alatt NAV INIT

12:00–12:15 kreditpont gyűjtési kötelezettség teljesítése - MVSZ képzések

Előadó: Tolnainé dr. Tóth Veronika, MVSZ

12:15–13:00 Szünet

13:00–13:45 BREXIT – EU-UK TCA áttekintés

Előadó: Tóth János NAV KI Vám Főosztály

13:45–14:45 BREXIT származási és adóügyi kérdések

Panelbeszélgetés résztvevők: • Nietsch Tamás, MVSZ • Szilágyi Bálint, PWC • Skrám Katalin, MVSZ • Tóth János, NAV KI Vám Főosztály

14:45–15:00 Szünet

15:00–16:30 BREXIT – logisztika, vámalakiságok, növényegészségügyi kérdések

Panelbeszélgetés résztvevők: • Cartwright Éva, MVSZ • Vargha Zoltán, MVSZ • Borcsik Zoltán, Csongrád-megyei Kormányhivatal

 

A programterv INNEN is letölthető. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök