"Összetartozunk" – megnyílt az Art World Hungary Egyesület virtuális kiállítása

A kiállítás 2020. szeptember 29-én 17 órától megtekinthető az AWHE Facebook-oldalán és a kamara weboldalán.

Az Art World Hungary Egyesület Összetartozunk című kiállítása a járványhelyzet miatt online is megtekinthető.

 

Borbély Károly festőművész, az Art World Hungary Egyesület alelnöke:

"Szabott, véges időnket élve a számunkra megnyíló világ – néha könyörtelenül egyértelművé téve az arányokat – újra és újra rádöbbent minket arra az ősi felismerésre, hogy az emberi lények kiszolgáltatottságukban is – összetartoznak. Amikor valamilyen veszély fenyeget, a biztonságérzet megbillenése felébreszti az ember ősi védekező ösztönét. Amikor az emberi kapcsolatok devalválódnak, az egyéni létezés magányába szorulva érzékelhető, hogy az egyensúly megbomlott valahol. De társas lények vagyunk mégis.

Ha az emberi kapcsolatok történetét egy emberöltő látószögéből vizsgáljuk, jelen időnkig megtapasztalhatjuk, hogy ha valami fenyegetve van, annak értéke felerősödik. Az önzéssel szemben a kölcsönösség, a segítő szándék, a globalitással szemben a nemzettudat, a nemzeti identitás érzése jelent erősebb hangsúlyt. A művészi alkotó képesség a teremtő adománya. Arra ösztönöz, hogy megosszuk az érzéseinket másokkal. Felmutassuk a szépség erejét. adjunk valamit a többi embernek, kéretlenül is,  örök bizakodással, reménykedéssel, hogy a jó és a szép végül mégis legyőzi az árnyékokat. Mert összetartozunk."

A kiállítást megnyitja Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke és Prof. Dr. Rechnitzer János, regionális kutató.

A kiállítás megtekinthető a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara galériaterében (9022 Győr, Szent István út 10/a).

Tartsanak velünk!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök