A brnói MSV Nemzetközi Gépipari Szakvásáron jártunk

A szakmai úton az Ipari Tagozat gépipari vállalkozásai vettek részt.

Digitalizáció, innováció, fenntarthatóság – a brnói MSV 2023 a hatékony és fenntartható iparra összpontosít.
A gazdag hagyományokra visszatekintő morva vásárközpontban rendszeresen sorra kerülő nemzetközi ipari vásárt idén 64. alkalommal rendezték meg. 

A 64. Nemzetközi Gépipari Szakvásár (MSV) 2023. október 10. és 13. között került megrendezésre Brnóban, ahol látogatók tízezrei ismerhették meg a legújabb ipari technológiákat a világ számos országából képviselt kiállítói standoknál. A háromnapos rendezvény nyitó napjára az Ipari Tagozat vásárlátogatást szervezett a szakmai újdonságok iránt érdeklődő gépipari vállalkozásvezetők számára.

Erős nemzetközi jelenlét
Az MSV egyik legfontosabb jellemzője a nemzetközi dimenzió, valamint a vásárra érkező külföldi kiállítók és látogatók erőteljes részvétele, hogy egymással új üzleti kapcsolatokat kezdeményezzenek. A különböző országok ipari vezetőinek találkozása lehetővé tesz új, innovatív együttműködéseket és a teljes ipari szektor versenyképességének erősítését. Az idei MSV vásáron országok és exportösztönző intézmények képviseltették magukat, úgy mint Kína, Franciaország, India, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország és Tajvan. A Cseh Köztársaság Nemzeti Standja is egy helyen fogta össze a vállalkozók számára nyújtott állami szolgáltatásokat.

Innovációk minden iparágban
Az ipar minden területéről vezető cégek vettek részt a szakvásáron. Hagyományosan a leginkább képviselt terület a fémmegmunkálás és -alakítás, beleértve a szerszámokat is. Kiállítási standokkal készültek az automatizálás, elektronika, ipari robotok, méréstechnika, műanyagok, hegesztéstechnika, felületkezelés, hidraulika vagy anyagok és alkatrészek területén tevékenykedő cégek is. „Széles palettájának köszönhetően a gépipari szakkiállítás számos terület szakértőivel való kapcsolatteremtési lehetőséget kínál. Ez egyedülálló platformot teremt az információk megosztásához, az innováció előmozdításához és az iparág jövőbeli fejlesztéseinek megvitatásához” – mondja a vásárról Michalis Busios, az MSV igazgatója.

A gépipari szakvásárral egy időben zajlott a a WOODTEC fafeldolgozó és bútoripar nemzetközi szakkiállítás is, amely hat év szünet után tért vissza a brnói Kiállítási Központba. Harminc éves hagyományokkal a Cseh Köztársaság fa- és bútoriparának központi eseménye. Mintegy negyven kiállító regisztrált az eseményre. A teljesen lefoglalt Z csarnokban a vásárlátogatók a fafeldolgozó és bútorgyártás gépeit, valamint a fahulladék feldolgozásához szükséges eszközöket, szerelvényeket és technológiákat tekinthették meg.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png