A Knorr-Bremse Hungária Kft.-nél jártunk Budapesten

A tavaszi szakmai út során ellátogattunk a világ vezető vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó vállalatához, valamint megcsodáltuk Budapest épített környezetét.

Az Ipari Tagozat ezúttal Budapesten, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nél, a Magyar Állami Operaházban és a Magyar Zene Házában tett látogatást.

A két napos program első napjának délelőttjét a tagozat delegációja a Helsinki úton lévő Knorr-Bremse gyárban töltötte. Hegedűs István, a műszaki fejlesztések igazgatója fogadta a résztvevőket és kísérte végig az üzemcsarnokokon. A Knorr-Bremse konszern müncheni székhelyével a vasúti és haszongépjármű rendszerekhez gyártott fékrendszerek területén világszerte vezető gyártónak számít. Technológiai fejlődésmeghatározóként a Knorr-Bremse több mint 110 éve mértékadónak számít a modern fékrendszerek fejlesztése, gyártása, forgalmazása és szervizelése területén.

A szakmai program folytatódott délután az épített környezet egyik remekének, a tavaly márciusban átadott, felújított Magyar Állami Operaház látogatásával. Az öt éves, teljeskörű felújítás célja nem más volt, mint kívül-belül visszaadni a magyar opera neoreneszánsz palotájának eredeti csillogását.


Az Operaház fényűző főlépcsője is régi pompájában ragyog.

 

Utazásunk másnapjának délelőttjén a Városligetben lévő Magyar Zene Házába látogatott el a delegáció. A Vajdahunyad vára közelében épült, a régi elbontott Hungexpo irodák helyén létrejött intézmény állandó kiállításaiban az egyetemes és a magyar zenetörténet is fontos szerepet kap.
2022. január 22-én, a magyar kultúra napján adták át a nagyközönségnek a házat, mely a következő naptól indította programjait. A Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben címmel megnyílt állandó kiállítás az ősember első zenei kísérleteitől a (magyar) népzenei gyökereken, az egyházi zenén, az operán, a legnagyobb zeneszerzők világán át – többek közt Liszt és Bartók életművének kiemelésével – egy téralapú fejhallgató segítségével vezeti végig a látogatót a zene történetén egészen a popzenéig, a legmodernebb irányzatokig.
A több mint 2 órás állandó kiállítás megtekintése és a rengeteg élmény arra ösztönözte a résztvevőket, hogy ide mindenképp visszalátogassanak majd családjukkal, barátaikkal.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png