A megyei kamara Fertő-Rábaközi térsége Csapó Péter vezetésével fejlődhet

Csapó Péter térségi elnökként azon dolgozik majd, hogy a Fertő-Rábaközi gazdaság szárnyaljon.

„Meg kell mutatnunk a vállalkozásoknak, hogy miért jó tagnak lenni. Így gyarapodhat a kamarai önkéntes tagok száma. Ez a következő négy év legfontosabb feladata” – kezdte Csapó Péter, a Fertő-Rábaközi térség újonnan megválasztott elnöke. A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamarában lezajlott választások során ő kapott lehetőséget arra, hogy a Fertő-Rábaközi térség gazdaságát segítse.

Csapó Péter az „együtt gondolkodásban” hisz, elsőként fel szeretné térképezni a térség cégeinek nehézségeit. Az ismert problémákra kész megoldásokat nyújthat a kamara, ez pedig már meggyőző érv arra, hogy miért érdemes kamarai taggá válni.

„Úgy látom, hogy tíz vállalkozások által említett problémából nyolc-kilenc ugyanaz, függetlenül attól, hogy kis vagy nagy céget kérdezek. Aki már tudja a megoldást egy nehézségre, az segítheti a térség többi vállalkozását tudásával. Ezért tervezünk vállalkozói klubokat alapítani és szakmai rendezvényeket, információs napokat szervezni. Minél több alkalmat adni arra, hogy kapcsolatokat építhessenek, eszmecserét folytassanak a cégek képviselői”– beszélt a terveiről Csapó Péter. Hozzátette: a Fertő-Rábaközi térség 12 kamarai küldöttje mind különböző korosztályt és szakmai területet képviselnek, ennek köszönhetően pedig rálátnak a térség gazdaságának minden ágára.

Az információhiány mellett a munkaerőhiányt látja az egyik legnagyobb problémának. Mint mondta: Ausztria közelsége miatt ez a térség különösen kitett a munkaerőhiánynak. „Az iskolák felé is szeretnénk hallatni a hangunkat, hogy a jövő szakemberei már az iskolapadban lássák, hogy helyben is vannak nagyon jó lehetőségek” – hangsúlyozta a térségi elnök. Mindezeken felül a térség városainak – Kapuvár, Csorna, Fertőszentmiklós és Beled – önkormányzataival is együttműködésre törekednek a következő négy évben. Csapó Péter úgy gondolja, hogy a kamara kapocs lehet a városvezetés és a vállalkozások között.

A térségi elnök bízik abban, hogy ezt egyre több vállalkozás ismeri majd fel, hogy megéri kamarai tagnak lenni. Kiemelte: a kamarától naprakész, hiteles információkat kaphatnak a cégek, ami nagy segítség a napi működésben.

„A kamarai tagság közösséghez tartozást jelent, közösségben, együtt pedig minden könnyebb. A közösség tagjai támogatóként állnak egymás mögött és érdekeiket is jobban tudják érvényesíteni. A partnerek, ügyfelek szemében pedig a tagság garancia a megbízhatóságra, a jó minőségre” – fogalmazott.


Fertő-Rábaközi Térség irodái:

9330 Kapuvár, Győri u. 2. 

Tel.: +36 96 779-889

E-mail: erdosvilmos@gymskik.hu

9300 Csorna, Erzsébet királyné u. 4.

Tel.: +36 96 260-147

E-mail: csorna@gymskik.hu

Az irodák nyitvatartása:

hétfő-csütörtök: 8-12 óra

péntek: 8-10 óra

Az interjú a RábaközPress újságban jelent meg.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök