VALI - A személyre szabott vállalkozói információ

Az új honlap segít eligazodni a vállalkozóknak a járványügyi helyzetben.

Vállalkozók számára hasznos információk egy helyen: röviden így foglalható össze az a vállalkozói információs portál. A VALI (Vállalkozói Információk) honlap négy menüpont alatt szolgáltat információkat:

  • hírek
  • kérdések és válaszok
  • szakértői segítség
  • képzések

A hírek menüpont alatt az aznap történt legfontosabb, vállalkozókat is érintő 2-3 hírt találjuk, egészen március elejéig visszamenően. A hírek címei alatt kulcsszavas kereső is segít szűrni, hogy megtaláljuk a minket érdeklő szektorokat, illetve intézkedéseket. Szűrhetjük a híreket témakörök (adózás, állami és uniós források, likviditás, munkajog) és a leggyakoribb kulcsszavak (kormánydöntések, munkahelymegtartó támogatások, beszállítói láncok, hitel- és tőketörlesztés, foglalkoztatás megszűnés-átalakítás) alapján. Érdemes a kérdés-válaszok között böngészni, de akár rá is kereshetünk a minket érdeklő témakörre.

A szakértői segítség menüpont alatt alapvetően három típusú segítséget kapunk. A sablonok menüpont olyan munkajogi dokumentumokat tartalmaz, amelyekre a mostani helyzetben gyakran lehet szükség: tájékoztató az otthoni munkavégzés elrendeléséről, megállapodás a szabadság elrendeléséről, megállapodás a fizetés nélküli szabadság kiadásáról, megállapodás a részmunkaidőről stb. A lényeg, hogy a dokumentumok segítségével a vállalkozások időt és jogi költséget takaríthatnak meg a mostanában gyakran használt dokumentumokkal.

A szakértői anyagok alatt a fenti négy témakörben találunk összefoglaló anyagokat a koronavírus járvány munkajogától kezdve a Magyar Multi Programig. A harmadik menüpontban minősített tanácsadók közül lehet válogatni.

A képzések menüpont alatt többek között név és óraszám alapján is lehet a legkülönbözőbb képzések között válogatni, név vagy akár óraszám alapján is. Amennyiben valakinek kérdése maradt, a név, az email-cím és a témakör megadásával üzenetet is írhat a honlap üzemeltetőinek.

A honlap az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Pwc és a KPMG szakmai partnerségével, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) vezetésével jött létre.

Az IFKA sajtóirodája elmondása szerint a portál mindössze kilenc nap alatt készült el, és folyamatosan frissül a vállalkozások számára releváns tartalmakkal. Hamarosan elérhető lesz például egy új menüpont, amely a hitel- és tőkeforrásokról nyújt tájékoztatást a vállalkozások számára. A portálra másfél nap alatt több mint 150 kérdés érkezett be, melyeket munkanapokon 72 órán belül válaszolnak meg.

A honlapon két nap alatt több mint 80 ezer kattintás történt. A honlap ezen a linken keresztül érhető el.

(Forrás: www.vali.hu)

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök