Új szolgáltatások a NAV nyomtatványkitöltő alkalmazásában

Ezentúl az egyszerűsített foglalkoztatás is rögzíthető az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű webes alkalmazásának használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: egyszerűen, internetes eléréssel, akár okoseszközről is gyorsan elintézhető számos ügy annak, aki rendelkezik ügyfélkapuval.
Az egyszerűsített foglalkoztatásról (EFO) szóló bejelentés – KAÜ-azonosítás után – akár közvetlenül a munkakezdés előtt is beadható. A küldés előtt a felhasználó az „érvényes” bejelentéseket lekérdezheti és az új adatokat visszavonhatja és törölheti is.
A dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis a fals adatokat blokkolja a rendszer, a feldolgozhatatlan bejelentés nem küldhető be. Így azt is ellenőrzi az ONYA, hogy a foglalkoztatott neve és az adóazonosító jel összetartozik-e és erről azonnal – legkésőbb az „Ellenőrzés” / „Véglegesítés” gomb megnyomása után – visszajelez az adózónak.
A NAV-hoz kapcsolódó online intézhető ügyek köre folyamatosan bővül. Emellett továbbra is elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ÁNYK) az egyszerűsített foglalkozást bejelentő űrlap, azonban az ONYA gyorsabb és könnyebb megoldást jelent.

Az ONYA a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el.


Forrás: https://nav.gov.hu/sajtoszoba/hirek/az-egyszerusitett-foglalkoztatas-online-is-bejelentheto

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök