Nagy érdeklődés övezte az új hulladékgazdálkodási rendszerről szóló MOHU-tájékoztatót

A MOHU tájékoztatóján a résztvevők megismerhették a MOHU koncessziós rendszer regisztrációs folyamatát és az átalakuló hulladékgazdálkodási rendszert.Mintegy 65 cég közel 100 képviselője vett részt a MOL koncessziós rendszerről és jogszabályi változásokról szóló tájékoztatóján, 2023. április 17-én.

A Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot a MOL Nyrt. nyerte el, így 2023. július 1-jét követően 35 évig a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését, ill. gondoskodik annak kezeléséről. Az új hulladékgazdálkodási rendszerben az állam közfeladata kiterjed a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási résztevékenységre és a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenységre.
Valamennyi piaci szereplő érintett lesz az új rendszerben: kiszolgálásuk és az értékes hulladékért járó kompenzációjuk a Koncesszoron, illetve annak alvállalkozóján keresztül 2023.07.01-jétől fog megvalósulni.

A létrejött koncessziós rendszerről 2023. április 17-én tartottunk tájékoztatót, melyen Pénzes László, az Ipari Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az első előadást a MOHU területi vezetője, Fodor Beáta tartotta, a második előadáson pedig Csermely Ildikó, az EU-PRO EHS Consulting Kft. ügyvezetője ismertette a kialakult helyzet jogi hátterét.A rendezvényen bemutatott prezentációk és a HAK kódok táblázata az alábbi linkekre kattintva elérhetők:

A magyar hulladékgazdálkodási koncesszió, avagy fenntarthatósági célok, fogyasztói szolgáltatások
Az átalakuló hulladékgazdálkodási rendszer jogi szabályozása
HAK kódok táblázat

A nagy érdeklődésre való tekintettel az új hulladékgazdálkodási eljárás témájára épülő programunkat a hatóság és a szakértők közreműködésével ősszel folytatjuk.

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekkel keresse munkatársunkat:
Tóthné Szabó Beatrix, Ipari Tagozat titkára
E-mail: tothne.szabo.beatrix##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png