Bocskor Pékség - Csíkszentmárton

A pék, akihez beszél a kenyér

 
 
"Édesapám pék is volt, édesanyám is dolgozott pékségben a régi rendszerben, nem volt ismeretlen a családnak a pékszakma. A régi tudást előszedték, édesapám sokat dolgozott később is mint pék, és szép lassan én is beletanultam” – mesélte a kezdeti lépéseket Bocskor István.
 
 
 

 

A céget, a PRIMULA kft-t 1993-ban alapították Csíkszentmártonban, amikor a helyi vízimalmot a felújítás után üzembe helyezték. Ez a 100 éves malom kiváló lisztet őrölt és őröl mind a mai napig a környék kistermelőinek.
Az itt előállított liszt jobb felhasználása érdekében szükségesnek látták egy kis pékség létrehozását. Így kezdte el működését 1995-ben a Bocskor Pékség.
 

"Kenyereink különleges íz- és aromavilágát a hagyományos, hosszú érésű kovászos technológia biztosítja, ami komoly szaktudást igényel. Termékeink előállításához kiváló minőségű alapanyagokat választunk, kerüljük az adalékanyagok használatát. Elhivatottságot érzünk az iránt, hogy megőrizzük szüleink, nagyszüleink sütéskor használt receptjeit, az általuk használt alapanyagokat részesítsük előnybe (pityóka, juhtúró, orda, dióbél stb.), hozzájárulva ezáltal az egészséges táplálkozás kialakulásához."

 

 Szaktudásuk és minőségi munkájuk országos szintű elismeréseként 2012-ben a GastroPan országos kenyérversenyen a hagyományos pityókás házikenyerük elnyerte az Év Kenyere 2012 díjat.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök