Centrope_tt

Egyetemi, kutatóintézeti és vállalati K+F együttműködések elősegítése.

centrope

Cél: Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország határmenti régióiban, azaz a CENTROPE térségben az egyetemek, kutató intézetek és a kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató vállalkozások között együttműködések alakuljanak ki.

Futamidő: 2009. január 1 - 2012. december 31.

Folyamat: 5.000 EUR értékű innovációs csekk rendszer került kidolgozásra

Program: Central Europe Program

A projekt az innovációs együttműködéseket támogatja a Centrope régióban. Célja, hogy Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország határmenti régióiban, azaz a CENTROPE térségben az egyetemek, kutató intézetek és a kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató vállalkozások között együttműködések alakuljanak ki.


 

Miért jó ez Önnek?

Ha kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos kérdése, problémája van, a projekt honlapján található adatbázisban megtalálja a CENTROPE térség szakembereit, akikhez fordulhat. A projekten belül hozták létre az innovációs csekket, amelyre kutatás-fejlesztéssel foglakozó vállalkozások, intézetek pályázhatnak. Az innovációs csekk 5 000 EUR értékben támogatja a határon átívelő kutatás-fejlesztési együttműködéseket.

 

Mit tesz Önért a Kamara?

Támogatja a vállalkozásokat kutatás-fejlesztési témákban, hozzásegít az 5 000 EUR értékű innovációs csekkhez, támogatja a külföldi kutatóhelyekkel történő kapcsolatépítést a CENTROPE térségben.

 

Miért csináljuk? 

Azért, hogy a régió kutatás-fejlesztési intézményei és kutatóhelyei nemzetközi viszonylatban is láthatóvá váljanak. Azért, hogy a régió kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató vállalkozások megrendeléseinek száma gyarapodjon.


Centrope_tt sikertörténet

Az új magyar felfedezés a levél-fehérje. Ez a sikertörténet is ennek a programnak köszönhetően jött létre. Egy magyar vállalkozó azon gondolkodott, hogy ma, amikor annyi egészségkárosító anyag található az élelmiszerekben, kiszolgálva a magas fogyasztói igényeket, milyen környezetbarát és az emberi egészségre tekintettel lévő ötletet lehetne megvalósítani. Az ötlet, pedig nem más, mint a levél-fehérje. Az EU-n kívüli országból származó, drága, ráadásul genetikailag módosított szójababból származó fehérjét helyettesítheti. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy a gyártás során keletkezett gyártási hulladékot is környezetbarát módon takarmányüzemekben is felhasználhassák. A zseniális ötlet megvalósítása el is indult. A szükséges technológia kifejlesztésére egy szlovákiai kutató központ volt képes. A centrope_tt program innovációs csekkrendszere segített a finanszírozásban. A vállalkozó pályázott a centrope_tt innovációs csekkre, amely fedezi a megvalósítás költségeit. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szívesen segíti az ilyen együttműködések létrehozását. Öröm, ha egy magyar vállalkozó sikerre viheti ötletét.


 

Kapcsolat:

kamara##kukac##gymskik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök