Erasmus+ 2019/ 2021 Grado

Az Erasmus+ program által támogatott projektünk valódi gasztronómiai élmény, ami ugyanakkor közvetlenül hasznosítható az iskolai és a céges keretek között működő duális képzésben.

A résztvevők megismerkedtek az évezredes hagyományokra épülő mediterrán étrenddel, és megtapasztalták, hogyan valósul meg a „földtől az asztalig” szemlélet a gyakorlatban – mindezt testközelből, egy hétnapos olasz szakmai út keretein belül.

Gradóban a Marco Polo (G.E.I.E) és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében meghirdetett olaszországi szakmai gyakorlatai három turnusban valósultak  meg 2019 októberében, 2021 júniusában és végül 2021 szeptemberében.  A céglátogatások között szerepelt a cantinai Le 2 Torri borászat, az aquilleiai Cocambo,  Cormonsban a Zoff-család tehenészete, sajt/tej üzeme, a san danielei sonkagyár,  a La Gleccere,  gradoi Hotel Astoria ****Superior hotellátogatás, valamint a Percotoi Nonino grappagyár. Továbbá főző- és cukrászleckék, borkóstolással egybekötött ebédek várták az utazókat, akik gyönyörű helyszíneken tanultak az olasz konyha tradicionális és modern jellemzőiről.

Mindeközben Olaszországban dolgozó diákok azt is bemutatták, hogy miből áll egy külföldön töltött szakmai gyakorlat. A vállalati és iskolai oktatók összetett képet kaptak egymás munkájáról, így lehetőség nyílt arra, hogy még hatékonyabb kommunikáció jöhessen létre közöttük.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök