ESP

Energiahatékonyság, megújuló energiaforrások használatának elősegítése a gazdálkodó szervezeteknél.

ESP

Miért jó ez a vállalkozásoknak?

A projekt keretein belül 40 megyei vállalkozás teljesen ingyenes energetikai felmérésben és tanácsadásban részesül, melyet az energetika területén tapasztalt, szakértő mérnökök végeznek. A felmérés rávilágít az adott vállalkozás esetleges energetikai hiányosságaira, gyengeségeire és olyan tanácsokat tartalmaz, melyek segítséget nyújthatnak a pályázati tevékenységben, hatékonyságuk további fokozásában és a költségcsökkentésben egyaránt.

A vállalkozások számára – Magyarországon és Ausztriában egyaránt – információs rendezvények megszervezésére kerül sor, melyeken a résztvevők hasznos tapasztalatokra tehetnek szert az energiahatékonyság témakörében. Határon átnyúló workshopok kerültek megszervezésre, melyek remek alkalmat teremtettek vállalkozásoknak a kapcsolatépítésre, információcserére, illetve a tapasztalatok megosztására.

A régió 5 különböző ágazatának részére energiakoncepciók kerülnek létrehozásra, melyek magyar, illetve német nyelven is elérhetőek lesznek. A brosúrák tartalmazni fogják az egyes szektorokban működő vállalkozások tipikus energetikai gyenge pontjait, bemutatják az energiafogyasztás-optimalizálás módjait és ismertetik azon mutatószámokat, melyek segítségével a vállalkozás összehasonlíthatja energiafogyasztását az azonos szektorban működő más vállalkozásokkal. Ezen felül a kiadványok egy-egy sikeres energetikai beruházás bemutatásával remek megjelenési lehetőséget biztosítanak az adott szektorokban működő magyar vállalkozások számára.

Az ESP projekt keretében öt iparág vonatkozásában kidolgozott energiahatékonysági kiadványok:

  • Energiahatékony húsfeldolgozás 
  • Energiahatékony pékség
  • Energiahatékony asztalosüzem
  • Energiahatékony fémfeldolgozás
  • Energiahatékony autószalon és szerviz

ESP – Energy Information Service Package for Businesses

(Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013, L00124)

ESP ist ein Projekt der Europäischen Territorialen Zusammenarbeit (ETZ) kofinanziert durch den Europäischen Fond für regionale Entwicklung der Europäischen Union (EFRE).
Az ESP az Európai Területi Együttműködés (ETE) egy projektje, ami az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának (ERFA) forrásaiból került társfinanszírozásra.


Kapcsolat:

kamara##kukac##gymskik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök