Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program

Sikeresen megvalósult a mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető támogatásról szóló tájékoztató.

A kormány a drasztikus energiaár-emelkedés okozta nehézségek mérséklése érdekében a hazai energiaintenzív feldolgozóipari mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása érdekében célzott támogatási programot indított.
A magas energiaárakkal küzdő vállalkozások mindent megtudhattak a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programról a november 24-ei online tájékoztatón, amelyen Cene Dávid projektfinanszírozásért felelős divízióvezető-helyettes tartott előadást.

A prezentáció itt elérhető.

A Programmal kapcsolatos további információk:

A feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 című Pályázati felhíváshoz kapcsolódó regisztrációs felület 2022. október 20-án megnyílt. A regisztrációs felület az alábbi linken érhető el: https://energiatamogatas2022.nffku.hu/.
A felhíváshoz tartozó dokumentumokat és a kitöltési útmutatót ezen az oldalon ismerhetik meg.

A támogatás több vállalkozásnak jelenthet segítséget: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn jelentette be, hogy könnyít a kormány a támogatás feltételén: Míg eddig az a vállalkozás minősült energiaintenzívnek, amely energiaköltsége 2021-ben elérte az árbevétel 3 százalékát, úgy a jövőben ez az elvárás 2 százalékra csökken, mostantól tehát már ezek a vállalkozások is regisztrálhatnak.” 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök