Gazdaságfejlesztés 2021

Fő törekvésünk kell, hogy legyen cégünk növekedési pályára állítása és a cégérték növelése! Ehhez önkéntes tagvállalataink térítésmentesen segítséget kapnak.

A gazdaságfejlesztési programok célja általában a gazdaság egy-egy alrendszerének a jelentősebb korszerűsítése, netán a tartósan hátrányban lévő szektorok, vagy éppen régiók felzárkóztatása. Másrészt a világot súlytó járvány átrendezte az eddig helyesnek tűnő arányokat a gazdaságban és most ezt kellene kiigazítani, ha minden jól megy, EU-s forrásokból. Mindezért, illetve a régió hosszútávú fejlődésének megalapozása szándékával készült kamaránk nagyívű gazdaságfejlesztési programja is.

Kell-e nekünk, KKV-vezetőknek, ennél többet tudnunk a felsőbb célokról, kell-e „rákészülnünk” erre a lehetőségre? (Azon kívül, hogy lázasan kutatunk megfelelő pályázatíró után.) Ha ennek részesei, illetve kedvezményezettjei akarunk lenni, mindenképpen.
A feladat, alkalmassá tenni cégünket a támogatás befogadására, ezért fel kell tennünk magunknak a következő kérdéseket:

 • Tudunk valós adatokat szolgáltatni a támogatás elnyerését célzó pályázathoz?
 • Alkalmas „könyvelésünk” a pályázattal összefüggő adataink elkülönített kezelésére?
 • Miként történik majd a támogatás útján létrejövő eszköz aktiválása (amennyiben nem kifejezetten költségeink fedezésére kaptuk azt)?
 • Alkalmas számviteli-ügyviteli rendszerünk a pályázat teljes folyamatának monitorozására, a pályázattal kapcsolatos ellenőrzések támogatására?

A válaszok nem csak a remélt támogatás elnyerése szempontjából érdekesek, hanem a változóban lévő világunkhoz való igazodás, netán önmagunk „felzárkóztatása” szempontjából is. Szinte már közhelyes beszélni a tudatos vezetés fontosságáról, különösen, ha a tudatos cselekvés főbb irányait nem jelöljük meg, melyek eredője végül is a KKV-k működésének a komplex innovációja. Ez különösen a mikro-és kisvállalkozói szektorra, illetve az alábbi területekre igaz:

 • az ügyviteli és ezzel együtt a számviteli rendszer innovációja,
 • a tervezés, mint vezetői gondolkodásmód általánossá tétele,
 • kontrolling bevezetése,
 • „naprakész” pénzügyi alrendszer kialakítása, különös tekintettel a követeléskezelésre
 • hatékonyság folyamatos monitorozása,
 • HR gondolkodásmód és metódusok fokozatos bevezetése,
 • munkaellátottság folyamatos biztosítása, új „piacok” és beszállítói lehetőségek feltárása, pl. légiipar.

Összegezve: mostantól fő törekvésünk legyen, cégünk növekedési pályára állítása és a cégérték növelése! Ha mindezeket végig gondoltuk, a gazdaságfejlesztési program már elérte a célját.
Ehhez nyújt jó lehetőséget a SMART KKV PROJEKT, ( www.smartkkv.hu) melyről további információt nyújtanak a Consult-Union Győr Kft., MIKRO ÉS KISVÁLLALKOZÓI TANÁCSADÓ ÉS INNOVÁCIÓS IRODÁJÁNAK munkatársai a 06 20 315 4889 számon. Mind a tanácsadás, mind pedig a projekthez való csatlakozás, az önkéntes kamarai tagok részére térítésmentes.

Azok számára pedig, akik csupán a gondolataikat kívánják rendezni, illetve jövőbeni elképzeléseiket szeretnék kialakítani e kérdésekkel kapcsolatban, kiváló fórumok a KKV Klub és a New Generation Klub, mindkettő a kamarai kávézó egyedülállóan kellemes légkörében.

Varga István                                                                                                                                           
adószakértő

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök