Gazdaságfejlesztési munkacsoportok alakultak a Fertő-Rábaközi térségben

A Fertő-Rábaközi Térség gazdaságfejlesztési munkacsoportjai meghatározhatják a térség fejlődési irányait.

A Fertő-Rábaközi Térség munkacsoportjai széles körű társadalmasítás keretében helyi fejlesztési stratégiákon és projektjavaslatokon dolgoznak, amelyek a közeljövőben a kormány elé kerülhetnek.
A térségi projekt vezetője Csapó Péter elnök, koordinátora pedig Erdős Vilmos és Tompa Krisztián kamarai munkatársak.

Több hónapos előkészületeket követően, március végén indultak el a munkacsoporti ülések, melyeket szakterületekre lebontva kis csoportokban tartanak. A több mint ötven vállalkozó, intézmény- és településvezető kezdetben online térben találkoztak, de május hónapban már személyesen tartják az  üléseket a még hatékonyabb munka érdekében. A térségi kamara nem titkolt célja a jól működő gazdasági közösség fenntartása.

A kormány 2020-ban döntött a gazdaságfejlesztési zónák létrehozásáról annak érdekében, hogy a gazdaságilag és kulturálisan is egységes területet képező történelmi régiók nemzetközi összehasonlításban is versenyképes gazdasági egységként fejlődhessenek. Az Északnyugat-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna, hat megyét (Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém) foglal magába, melynek felelőse Navracsics Tibor kormánybiztos, vezetője pedig Pintér-Péntek Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Kamaránk három régióban, Győr és  Mosonmagyaróvár mellett a Fertő-Rábaközi térségben is útjára indította a gazdaságfejlesztés programot, amelyek országos szinten is pilot projectnek minősülnek.

A fotók a Szellemiség és Társadalmi együttműködés munkacsoport megbeszélésén készültek, melynek tagjai:

  • Henye Zsuzsanna - Rábaközi Művelődési Központ
  • Horváth Attiláné - Fertőendréd polgármestere
  • Kustor Réka - Kisalföld szerkesztőség
  • Odoricsné Buthi Krisztina - Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ
  • Pavlóczki Béla - egyéni vállalkozó, történész
  • Vargáné Molnár Zsuzsanna - Hövej porgármestere

 

 

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök