Győri Térség a vírushelyzetben: közösség, összefogás, információátadás és online kamarai tantárgy

Az események szervezése továbbra is zajlik, egyelőre online formában, de idővel talán már személyesen is – mindig igazodva az érvényben lévő szabályozásokhoz.

A járvány következtében megváltozott gazdasági helyzet mélyen érinti a térségbeli vállalkozásokat. A kamara munkatársai, tagozatai, szakmai közösségei, alapítványai ebben a helyzetben is közös erővel dolgoznak azon, hogy a térséghez tartozó vállalkozások tapasztalatait és igényeit felmérjék, érdekeiket képviseljék.

Javaslatcsomagok benyújtásával, tárgyalásokkal folyamatosan lépéseket tesznek a vállalkozások érdekében, hogy ágazattól és mérettől függetlenül támogatásban részesüljenek és sikeresen áthidalják ezt a kihívásokkal teli időszakot.

A kamara rendszeresen közzéteszi – honlapján, hírlevelében és közösségi média felületein – az aktuális gazdasági híreket. Tájékoztatást ad a legfrissebb intézkedésekről, kamarai javaslatokról, elemzésekről, jogi útmutatásokról, emellett megoszt olyan lehetőségeket, felajánlásokat, amelyek megoldást nyújthatnak a vállalkozások számára.

A kamara vállalkozói közösségeinek online térben kezdtük megtartani programjainkat a kijárási korlátozás idején. Minden olyan programot próbáltunk online elindítani, ahol személyes találkozás hiányában is válaszokat kaphattak a résztvevők az aktuálisan felmerülő kérdéseikre, megismerhették egymás személyes tapasztalatait és legjobb gyakorlatait a vírushelyzetben. Ezúton is köszönjük az érdeklődők részvételét a programjainkon!

Örömmel tapasztaltuk, hogy számos vállalkozásnak sikerült bevezetnie többek között olyan megoldásokat, amelyek a személyes kapcsolattartást valamelyest pótolni tudták, vagy a megváltozott gazdasági környezetre, a megváltozott keresletre új termékekkel/szolgáltatásokkal reagáltak. A sikertörténetekről szóló beszámolókat is megtalálja a kamara honlapján!

A járványhelyzet idején még nagyobb értékké vált a közösség és az összefogás. Május beköszöntével valamelyest elkezdett beindulni az élet és talán kisebb fellélegzésre adhat okot a vásárlók fokozatos visszatérése.

Ennek a folyamatnak a támogatására a kamara május 13-án Nálam a megyei kereskedők az elsők! címmel kampányt indított, ami kifejezetten a helyi vállalkozásokra hívja fel a figyelmet. Bízunk abban, hogy a kampány üzenete célba ér és a vásárlók valóban a helyi vállalkozásokat fogják előnyben részesíteni.

A Győri Térség szervezésében megvalósuló Kamara a vállalkozásokért tantárgy március közepe óta online előadások, elektronikus és telefonos egyeztetések segítségével valósult meg. Bár ez nem pótolja a személyes tudásátadást, nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a Széchenyi István Egyetem és a kamara együttműködése jegyében, ebben a megváltozott helyzetben is lehetővé tudtuk tenni a féléves munka teljesítését.

Szeretnénk felhívni a térségbeli vállalkozások szíves figyelmét arra, hogy továbbra is rendelkezésükre állunk.

Keresse Ön is bizalommal győri térségi titkárunkat a +36 20 424 1716 telefonszámon vagy a gyoriterseg##kukac##gymskik.hu e-mail címen!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök