Hétfőtől jelentős enyhítések jönnek vidéken

Megnyitják a játszótereket és a vendéglátóhelyek belső helyiséget is.

Hétfőtől vidéken és Pest megyében megnyitják a játszótereket és parkokat, a vendéglátóhelyek belső termeit, az itt működő szállodák és panziók pedig jövő héttől újra fogadhatnak vendégeket. Mindezt a járványügyi intézkedések megtartásával - jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi maratoni, tizenkét órásra nyúló kormányülés döntéseit ismertetve elmondta: jövő héten hétfőtől vidéken, illetve Pest megyében (a fővárosról a napokban döntenek) az alábbi enyhítések lépnek érvénybe:

A vendéglátóterek zárt részében (különösen az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban, büfékben és presszókban) megengedik a tartózkodást. Természetesen a védőtávolság megtartásával, illetve az ott dolgozóknak a maszk kötelező viselése mellett.

A szabad területen lévő játszóterek és parkok kinyitnak, hétfőtől látogathatóak.

A szállodák panziók fogadhatnak vendégeket – ugyancsak a védőtávolság megtartásával.

Júniustól megtarthatók a nem ott-alvós, úgynevezett napközis nyári táborok, valamit ugyancsak vidéken a 200 főnél nem nagyobb lakodalmak, esküvők is.

Gulyás Gergely indoklásként elmondta: úgy látják, vidéken a helyzet megérett az enyhítések bevezetésére.

A fővárosról szólva a miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: megkérték Budapest vezetőit (a főpolgármestert és a kerületi polgármestereket is), hogy nyilvánítsanak véleményt, hogy milyen lépéseket, illetve enyhítéseket látnának szükségesnek. Ezen túlmenően pedig virológusokkal és a hatóságokkal is egyeztetnek.

A döntés a fővárossal kapcsolatban holnap, legkésőbb holnapután megszületik. Ennek függvényében hétfőtől lehetnek új intézkedések Budapesten, ahol a mostani szabályok vasárnap éjfélig lesznek érvényben.

forrás: www.gyorplusz.hu

publikálva: 2020. május 14.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök