Pályázat az Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre

A bejegyzés érvényessége lejárt!

A tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek több ágában is lehetőség van pályázni.

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a XVII. Országos Népművészeti Kiállításon való részvételre pályázatot hirdet a tárgyalkotó népművészet, népi kismesterségek következő ágaiban: történeti és paraszti hímzés, csipke, kékfestő, viselet, lábbeli készítés, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség / használati tárgyak, bútorok, játékok / csont és szarufaragás, bútorfestés, kovácsmesterség, késes mesterség, fazekasság, kályhásság, bőrművesség, szalma-, csuhé-, gyékény-, káka-  és vesszőfonás, mézeskalács, hímes tojás és gyermekjáték.

Külön pályázati kategóriaként hirdetik meg egy-egy tájegység, település, hagyományos kultúrájából merítő, innovációra épülő „helyi termék – helyi érték” kollekciót, amely emblematikusan fejezi ki és hirdeti a település, vagy tájegység helyi kézműves hagyományát.

Régiónként előzsűri válogatja ki azokat a tárgyakat, melyek a régiós kiállításokon, illetve a budapesti országos tárlaton részt vesznek. A régiós gyűjtések, zsűrik, kiállítások időpontjai 2020 tavasz–nyár folyamán lesznek, pontos tájékoztatást a szervezők adnak.

 

Jelentkezési határidő: 2020. január 31.

A tárgyak begyűjtése: 2020. áprilisában

 

Bővebb információ: ITT

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png