Horizon 2020

A Horizon2020 keretprogram az Unió egységes kutatási keretprogramja a 2014-2020-as időszakra. Egy olyan hét éves pénzügyi keret, amely három kezdeményezést (FP7, CIP, EIT) foglal magába, és amelynek megvalósítására összesen 87 milliárd euró áll majd rendelkezésre.

Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a tudományos áttörésekből üzleti lehetőségeket biztosító és sokunk életét jobbá tévő innovatív termékek és szolgáltatások születhessenek.

Támogatás a kutatástól a kereskedelemig tartó innovációs lánc különböző szakaszaiban igényelhető, többek között olyan projektekre, amelyek a hangsúlyt a társadalmi kihívások kezelésére és az Európai Unió társadalmát érintő problémák megoldására helyezik (pl. egészség, tiszta energia, közlekedés).

A Horizon2020 program valamennyi pályázati felhívását az EU hivatalos lapján (Official Journal) kívül, az Európai Bizottság által működtetett Research & Innovation Participant Portal-on (a továbbiakban Participant Portal) találják meg az érdeklődök.

A Participant Portal a belépési pont az EU által finanszírozott kutatási és innovációs projektek elektronikus adminisztrációjához és olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek felölelik a teljes pályázati életciklust. A portálon keresztül a H2020 pályázati kiírásokon kívül az ezekhez tartozó hivatalos útmutatók, legfrissebb információk is elérhetők. A pályázatok elkészítése és beadása kizárólag elektronikus úton lehetséges!

A Participant Portalon regisztrált szervezetek egy úgynevezett PIC azonosítót kapnak, ami minden EU-s pályázathoz szükséges lesz. A regisztráció általában többkörös és időigényes folyamat, felmerülő kérdéseivel keresse Kovács-Nagy Juditot a +36 96 520-219-es telefonszámon vagy a nagyjudit##kukac##gymskik.hu e-mail címen.

Üzleti rendezvények

Külpiaci hírek

Platform az áruszállításra vonatkozó új tagállami rendelkezésekről a COVID-19 járvány miatt

2020-03-25
Platform az áruszállításra vonatkozó új tagállami rendelkezésekről a COVID-19 járvány miatt

Az Európai Bizottság létrehozott egy online platformot. Ezen elérhetőek azok az áruszállításra vonatkozó új rendelkezések, melyeket a tagállamok a COVID-19 járvány miatt hoztak meg.

Nemzetközi kitekintés – 2020. március 23.

2020-03-24
Nemzetközi kitekintés – 2020. március 23.

Nemzetközi kitekintés – Spanyolország, Anglia, Németország, Ausztria, Szlovákia, Csehország.

AGRO-HÓD 2020

2020-03-09
AGRO-HÓD 2020

Agrár szakkiállítás, vásár és üzletember-találkozó Hódmezővásárhelyen.

Elhalasztják az idei Taiwan International Boat Show-t

2020-02-21
Elhalasztják az idei Taiwan International Boat Show-t

A koronavírus a hajókiállításokat sem kíméli.

Külföldi üzleti ajánlatok

2020-02-20
Külföldi üzleti ajánlatok

Friss válogatás a KKV-k számára kínált külföldi üzleti ajánlatokból az Enterprise Europe Network adatbázisából.

Ekkora exportbővülésre számítanak a kkv-k

2020-01-24
Ekkora exportbővülésre számítanak a kkv-k

Az exporttevékenységet folytató európai kkv-k több mint fele nagyobb forgalomra, közel harmaduk foglalkoztatás-bővülésre, minden második cég pedig piaci részesedésének növekedésére számít.

Malajziai élelmiszer és kozmetikai kiállítás és B2B

2020-01-23
Malajziai élelmiszer és kozmetikai kiállítás és B2B

Idén újra megrendezésre kerül az INSP MIHAS beszerzői program.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök