Júliustól elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX

Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik új hitelkonstrukciók lesznek elérhetőek 2022 júliusától. 

A kormány múlt heti ülésén döntött a Széchenyi Kártya Program megerősítéséről, amelynek értelmében a program – Széchenyi Kártya Program MAX néven – továbbra is rendkívül kedvező feltételek mellett folytatódik (csekély összegű jogcímen, illetve a jogszabályi és egyéb háttérfeltételek megteremtését követően az ukrán válság miatt meghirdetett ún. Temporary Crisis Framework (TCF) által biztosított támogatási jogcímen).
A kormány az energiaválság okozta megnövekedett energia-többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukciót is bevezet (a folyószámlahitel és a beruházási hitel al-konstrukciójaként).

A Széchenyi Kártya Program keretében 2022. júliusától az alábbi konstrukciók lesznek elérhetőek:

  1. Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel MAX (a hitelösszeg a korábbi 100 MFt-ról 250 MFt-ra emelkedik, a hitel futamideje ezentúl 1, 2 vagy 3 év lehet, a hitel fix kamatozású, nettó kamat: fix, 3,5% / év).
    Ezen konstrukció többlettámogatott altípusaként bevezetésre kerül Széchenyi Energiakártya Folyószámlahitel, amely az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál az SZK GO! amúgy is kedvező kondíciókhoz képest még előnyösebb folyószámlahitelt (évi fix 1 % nettó kamatszint mellett). 
  1. Széchenyi Likviditási Hitel MAX (továbbra is max. 250 MFt, 3 éves futamidő, szabad felhasználású forgóeszközhitel, nettó kamat: fix, évi 3,5%)
  1. Széchenyi Beruházási Hitel MAX / Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX (max. 400 MFt hitelösszeg, 10 éves futamidő, fix évi 1,5% nettó kamat)

A Kormány az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében ezen hiteltípusokon belül az ezen célt szolgáló beruházások finanszírozására egy évi fix 0,5%-os kamatszinten elérhető hiteltípust is bevezet.

  1. A Széchenyi  Kártya Klasszik Folyószámlahitel, illetve a Turisztikai Kártya (beleértve a Benzinkút kártyát is) keretében 2022. július 1-től csak a korábban megkötött szerződések felülvizsgálatára vonatkozó kérelmek benyújtása lehetséges (tehát ezen konstrukciók keretében az új, ismétel ill. meghosszabbítás/keretemelés igényléstípusú kérelmek befogadása nem lesz lehetséges).
  1. Széchenyi Mikrohitel MAX (pénzügyi vállalkozások általi finanszírozásban meghirdetett beruházási hitel, hitelösszeg max. 50 MFt, 10 éves futamidő, nettó kamat fix, évi 1 %)
  1. Széchenyi Lízingkonstrukció MAX (a Konstrukcióhoz csatlakozott pénzügyi intézmények - „lízingcégek” - által finanszírozott programelem, nettó kamat: fix, évi 3,5%)


A Széchenyi Turisztikai Kártya, a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel, valamint a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel megszűnik!
A program részét képezi továbbra is az Agrárminisztérium szakmai felügyelete mellett működő Agrár Széchenyi Kártya is (a fent említett új Korm.határozat hatálya nem terjed ki az ASZK-ra, az továbbra is a vonatkozó AM rendelet(ek) alapján működik)

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök