Kamara a Szigetköz turizmusáért

A kamara szakmai tanulmányutat szervezett a Szigetközi térségbe. 

20240625_123235.jpg

A kamara számára kiemelt fontosságú, hogy a gazdasági fejlődés keretében a turisztikai szektort támogassa és a vállalkozások versenyképességét növelje, ezért szakmai tanulmányutat szervezett a Szigetközi térségbe. 

A 2024. június 25-én megvalósított tanulmányútra azokat a térségi vállalkozásokat, szolgáltatókat vártuk, akik érdeklődnek a turizmus fejlesztése iránt és szeretnék megismerni a Szigetköz turisztikai értékeit. A Study Tour Győr - Szigetköz - Mosonmagyaróvár útvonalon, hajóval és autóbusszal valósult meg.

Az esemény megvalósításával azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a térségi vállalkozásokkal megismertessük a Szigetköz turisztikai lehetőségeit és a turizmusban rejlő fejlesztési irányokat annak érdekében, hogy tovább növeljék a térségükben elérhető turisztikai lehetőségek vonzerejét. 

A szakmai program keretében a résztvevők felétérképezték a lehetőségeket, adottságokat, előnyöket és a még kiaknázatlan, együttműködéseken alapuló jövőbeni potenciált.

A szakmai esemény lehetőséget biztosított arra, hogy megerősítsük a Szigetközi turisztikai infrastruktúra megismerését, a turisztikai szolgáltatások népszerűsítését és a Szigetközi és a Mosonmagyaróvári térség turisztikai fejlesztései elképzeléseit.

A szakmai program egy a Szigetköz ízeit bemutató kóstolóval, majd a Szigetköz vízi turizmusát elénk táró sétahajózással indult, ahol a résztvevők szakmai beszélgetéseket folytattak a Szigetköz vízi turizmusában rejlő lehetőségekről, turisztikai programokról és a térség turizmusfejlesztési lehetőségeiről.

Az utasok számára a Győrzámolyi kikötési pontjánál Győrzámoly polgármester asszonya tartott előadást a Szigetközben és a településen elérhető turisztikai látnivalókról és a térség turizmusáról.

Győrzámolyról a résztvevők autóbusszal folytatták útjukat Mosonmagyaróvárra, ahol a résztvevők az Óvári Vár dékáni dísztermében Dr. Tóth Tamás, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja és Pintér-Péntek Imre kamaraelnök tolmácsolásában bepillantást kaphattak a térség és az egyetem innovációs és fenntartható fejlesztési törekvéseibe, melyek körvonalazzák a jövő fejlesztési irányait.

A Vállalkozásfejlesztési Projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósult meg. Támogatói Okirat: VF/44/5/2023

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png