Kamara a vállalkozásokért tantárgy – Második előadás

A félév második óráján Tompa Krisztián, a kamara Innovációs és Nemzetközi Osztályának vezetője és Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezetője tartottak előadást.

ötlet

Tompa Krisztián előadásában a hallgatók megismerték a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs és Nemzetközi Osztályának sokrétű tevékenységét. Többek között a pályázatokban és projektekben rejlő lehetőségeket, a nemzetközi projekteket, a hazai és nemzetközi szervezetekkel való együttműködés módját.

Kiemelt gondolatként hangzott el a városi és térségi innovációs ökoszisztéma kialakításában való szerepvállalás, a startup inkubátor működtetése, a fiatal, innovációs potenciállal rendelkező kkv szervezetek megerősítése, valamint a térségben működő vállalkozások életképességének és versenyképességének erősítése. A fejlődési lehetőségek és a kiváló eredmények az előadás összefoglalásában felsorolt szervezetek összefogásának és együttműködésének köszönhetőek.


 

Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezető igazgatója Egy konkrét projekt megvalósítása vállalatban című előadásában gyakorlati alapokra helyezte a hallgatók projektmenedzsment ismereteit. A projekt jellemzését követően bemutatta a projekttervezés és megvalósítás fázisait. Felhívta a figyelmet a projektmenedzsment folyamat fontos szempontjaira, kihívásaira és buktatóira is, amiből levont tanulságok hozzájárulnak az üzleti terv elkészítéséhez.

Köszönjük az előadásokat!

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs és Nemzetközi Osztályán elérhető rendezvényekről, képzésekről további információk itt elérhetők:

Enterprise Europe Network»

Kamarai nemzetközi projektek»

Startup Pannonia web»

Start It UP Győr Facebook oldal»

Startup Pannonia Facebook oldal»

Start it at K&H Facebook oldal»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök