Kamara a vállalkozásokért tantárgy – 2021.10.27.

Az őszi félév nyolcadik óráján a globális kihívások kezelése, az ipar 4.0, valamint a vállalkozói gondolkodás elemei, vállalkozás-finanszírozás témákban tartottak előadást.

Az óra első felében Szabó László, az OTP Bank Nyrt. vállalati ügyfélkapcsolati igazgatója olyan banki finanszírozási megoldásokat ismertetett, amelyek rövid- és hosszú távon is segíthetik a vállalkozások pénzügyi hátterét, akár kezdő vállalkozások esetében is.
Emellett a hallgatók megismerték a vállalati hitelezés folyamatát és a mérlegelési szempontokat, valamint a Széchenyi Program kibővült, aktuális szolgáltatásait is.

Az óra második felében Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter elnöke tartott előadást a világunkat érintő változásokról és azok kezeléséről.
Az ipari forradalmak és következményeit bemutató rövid történelmi áttekintés választ adott a változásokra való nyitottság és a gyors alkalmazkodás fontosságára. Egy sikeresen működő vállalkozás lépést tart a gyorsuló fejlődéssel és előretekint, hiszen az új technológiák megismerése és alkalmazása nélkülözhetetlen a sikerhez.

Az izgalmas előadásokat követően Molnár Albert, a Győri Térség elnöke és egyben a tantárgyfelelős az üzleti terv készítéshez adott hasznos tanácsokat a hallgatók részére és ismertette a következő részfeladat kritériumait az ITT elérhető feladatkiírás alapján.

Szabó László prezentációja megtekinthető és letölthető  »»»
Horváth Szabolcs prezentációja megtekinthető és letölthető  »»»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök