Kamara a vállalkozásokért tantárgy - 2022.04.12.

A tavaszi félév kilencedik óráján a globális kihívások kezelése (Ipar 4.0), valamint a vállalkozói gondolkodás elemei, vállalkozás-finanszírozás témában tartottak előadást.

Az óra első felében Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter elnöke tartott előadást a világunkat érintő változásokról és azok kezeléséről. Az ipari forradalmak és következményeit bemutató rövid történelmi áttekintése választ adott a változásokra való nyitottság és gyors alkalmazkodás fontosságára. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy a vállalkozások sikeres működéséhez elengedhetetlen a változás menedzsment és kockázatvállalás képessége.

A tanóra második felében Szabó László, az OTP Bank Nyrt. vállalati ügyfélkapcsolati igazgatója olyan banki finanszírozási megoldásokat ismertetett, amelyek rövid- és hosszútávon is segíthetik a vállalkozások pénzügyi hátterét, akár kezdő vállalkozások esetében is. Emellett a hallgatók betekintést nyerhettek a vállalati hitelezés folyamataiba és a mérlegelési szempontokba, valamint a Széchenyi Program aktuális szolgáltatásait is megismerték.

Horváth Szabolcs prezentációja ITT letölthető »»»

Szabó László prezentációja ITT letölthető »»»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök