Kamara a vállalkozásokért tantárgy – 2023. 03. 07.

A szemeszter ötödik óráján Miklósy Lajos, az IPARTECHNIKA Menedzser Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója és dr. Rámháp Szabolcs, a Menedzsment Campus Kompetencia Központ stratup inkubációs menedzsere tartottak előadást.

Az óra első felében Miklósy Lajos, az Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezető igazgatójának előadását kísérték figyelemmel a hallgatók. A tulajdonos-ügyvezető ismertette a projekt fogalmát, a projektmenedzsmentet befolyásoló komponenseket, valamint arra is felhívta a hallgatók figyelmét, hogy a projekt fázisok során mely tényezőkre kell kiemelt figyelmet fordítani, valamint milyen felmerülő problémákra kell odafigyelni és felkészülni.
Vállalkozásán keresztül, gyakorlati példák bemutatásával hangsúlyozta a hatékony időbeosztás kialakítását és a folyamatos változásokra való felkészülést.

Az óra második felében Dr. Rámháp Szabolcs, a Menedzsment Campus Kompetencia Központ startup inkubációs menedzsere tartotta meg motiváló előadását. Részletes tájékoztatást adott a startup vállalkozásokban rejlő lehetőségekről és kockázatokról, ismertette a hallgatókkal, milyen szolgáltatásokat nyújt a Kompetencia Központ.
Az előadó a startup vállalkozások üzleti modelleit párhuzamba állította a pillangóhatás elmélettel és ezeken a példákon keresztül mutatta be azokat az innovációkat, amelyek hétköznapi problémák és akadályok megoldásából születtek, mára pedig elengedhetetlenek mindennapjainkban.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök