Kamara a vállalkozásokért tantárgy előadás 2020.10.27.

Globális kihívások - Ipar 4.0, valamint Kamarai tagozati élet, üzleti kapcsolatok, kamarai közösségek, klubok - ilyen változatos témakörök kerültek terítékre az őszi félév 8 óráján.

Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari Klaszter ügyvezető testületének tagja az ipari forradalmak áttekintését követően ismertette a vállalkozások gazdasági környezetében jelentkező aktuális kihívásokat.
Meglátása szerint a technológiai találmányok a társadalom fejlődésének is jelentős mérföldkövei, hiszen az életünk részévé válnak. Rendkívül fontos, hogy a vállalkozások lépést tudjanak tartani a gyorsuló fejlődéssel. Elhangzott: Az innovációs tevékenység, az új technológiák alkalmazása kulcsfontosságú tényezők lehetnek a vállalkozások sikerességében.

 

Sarkadi-Nagy Balázs, az ENGINEERINSTRUMENTS Kft. alapítója saját tapasztalatából kiindulva mondta, hogy érdemes vállalati gyakorlaton részt venni hallgatóként. Áttekintést adott a Kamara tevékenységének sokrétűségéről, hogy miként lehet elindulni egy vállalkozási ötlet megvalósításával, milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni induló vállalkozóként a Kamarában. Számos olyan szakmai közösséget, rendezvényt is említett, ami felkeltheti a hallgatók érdeklődését.

Bízunk abban, hogy a hallgatók e két rendkívül lendületes és informatív előadásból újabb inspirációkat merítettek az üzleti terv folytatásához!

Sarkadi-Nagy Balázs előadásanyaga itt elérhető »

 


A következő órára (november 3.) Az üzleti terv illetve cégelemzés következő részfeladatát kell elkészíteni az itt elérhető feladatkiírás alapján ».

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök