Kamara a vállalkozásokért tantárgy előadás – 2021.03.08.

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Globális kihívások – Ipar 4.0, valamint a vállalkozói gondolkodás elemei, vállalkozás-finanszírozás – ezek a témák voltak terítéken a tavaszi félév 6. óráján.

Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter elnöke az ipari forradalmak rövid bemutatását követően ismertette a vállalkozások gazdasági környezetében jelentkező aktuális kihívásokat és az ipari területen szerzett tapasztalatai alapján, szemléletes példákon keresztül osztott meg naprakész ismereteket a globális szintű ipari kihívásokról.
Meglátása szerint rendkívül fontos, hogy a vállalkozások lépést tudjanak tartani a gyorsuló fejlődéssel, hiszen az új technológiák alkalmazása kulcsfontosságú tényezők lehetnek a vállalkozások sikerességében.

Az óra második felében Szabó László az OTP Bank Nyrt. vállalati ügyfélkapcsolati igazgatója olyan banki finanszírozási termékeket mutatott be, amelyek rövid és hosszútávon is támogathatják a vállalkozások pénzügyi hátterét. a vállalatfinanszírozásról, továbbá a Széchenyi hitelprogramról és pályázati finanszírozásról osztott meg az üzleti terv készítésében és a vállalkozói életben is hasznos aktualitásokat, gyakorlatorientált információkat a hallgatókkal.

Horváth Szabolcs prezentációja a csatolt mellékletből letölthető ».
Szabó László prezentációja a csatolt mellékletből letölthető ».

A következő órára (március 22.) a beadandó üzleti terv következő részfeladatát kell elkészíteni az itt elérhető feladatkiírás alapján ».

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök