Konzultációt szerveztünk a KATA adónem átalakításával kapcsolatban

A KKV Klub által június 24-én megtartott konzultáción önkéntes kamarai tagjaink mondhatták el véleményüket a KATA tervezett módosításával kapcsolatban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara feladata, hogy meghallgassa és képviselje a vállalkozások véleményét és érdekegyeztetést folytasson a gazdasági szereplőkkel olyan horderejű kérdésekben, melyek befolyásolják működésüket és tevékenységüket.
Fenti célokkal összhangban szerveztük meg a KATA ADÓNEM TERVEZETT ÁTALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN lebonyolított konzultációt, melynek szervezésével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a helyi gazdasági szereplők véleményét összegyűjtve, olyan adózási rendszer kialakítását támogassuk, mely a vállalkozások konszenzuson alapuló véleményét tükrözi és lehetővé teszi a gazdaság eredményes működését.

A vállalkozásoktól érkező visszajelzéseket összegezve továbbítottuk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Pénzügyminisztérium felé, bízva egy a gazdaság és a vállalkozások érdekeit szolgáló adónem kialakításában.

Kéréseink:

  • KATA adómérték megemelése 100.000 Ft összegre és az ellátás automatikus biztosítása (táppénz, nyugdíj).
  • Árbevétel összegének felemelése évi 18 millió Ft-ra, de az alanyi mentesség határa is emelkedjen fel 18 millió forintra.
  • 3 millió forint / cég összeghatár megemelése 4,5 millió forintra.
  • Fokozott ellenőrzések kérése a NAV-tól a visszaélések elkerülése érdekében.
  • KATA adó szerint működő vállalkozások alkalmazotti számát maximum 2 főben szeretnénk maximalizálni.

Kértük a megyei vállalkozások által megfogalmazott javaslatok figyelembevételét és továbbítását a jogalkotók felé.

A konzultációról készült híradós összefoglalót ITT tekinthetik meg!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök