ELMARAD: Közúti árufuvarozók működését érintő legfontosabb jogi rendelkezések, módosítások

EGY MÁSIK IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE   Dr. Kocsis Rita közlekedési szakjogász és Illés Ferenc MKFE Árufuvarozási Tanács titkárának előadása!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozat Szállítási Szakmai Osztálya EGY MÁSIK IDŐPONTBAN SZERVEZI MEG    Dr. Kocsis Rita közlekedési szakjogász és Illés Ferenc MKFE Árufuvarozási Tanács titkárának előadását!

Előadók:

Dr. Kocsis Rita, közlekedési szakjogász

Téma: A VÁLLALKOZÁSOK MINDENNAPI MŰKÖDÉSÉT ÉRINTŐ LEGFONTOSABB JOGI SZAKKÉRDÉSEK

Az előadás három nagy témakört fog érinteni:

1.)    a 2021. évben elindult, elsősorban a munkaügyi iratok vizsgálatára kiterjedő hatósági ellenőrzések az új, 2021.03.01.napján hatályba lépett 2020. évi CXXXV. törvény és a 2021.03.11.napjától hatályos 115/2021.(III.10.) Kormányrendelet szerint

2.)    a szabályszerű foglalkoztatás munkaügyi iratai és azok lényeges tartalmi elemei kiemelten a forgalmi utazó munkavállalók (tehergépjármű-vezetők) javadalmazása

3.)    a munkavállalók adatainak védelme, fókuszban a GDPR

Illés Ferenc, MKFE Árufuvarozási Tanács titkár

Téma: " Mobilitási csomag aktualitásáról s a várható változtatásairól"

A közúti fuvarozásban tevékenykedő vállalkozások, gépjárművezetők bizonyára már nem egyszer hallották azt a kifejezést: Mobilitási Csomag. A közúti fuvarozást érintően ez volt az elmúlt évek legnagyobb horderejű jogszabálycsomagja, amelyet több éves jogalkotási folyamat eredményeként fogadott el 2020 augusztusában az Európai Unió. Kihirdetése nagy visszhangot kapott fuvarozói körökben, hiszen lényeges pontokon módosított a közúti fuvarozási szabályokon. Az új szabályok egy részét már alkalmazni kell, valamely pontjai csak idén tavasszal váltak alkalmazandóvá, van is olyan része is, ami rövidesen, május közepén lép hatályba, de vannak még évek múlva életbe lépő rendelkezései is. Összességében a Mobilitási Csomag többé kevésbe minden főbb uniós jogszabályt érintett, amely kapcsolatba hozható az uniós fuvarozók mindennapi tevékenysége során, ilyen például: a vezetési- és pihenőidők, a gépjárművezetők kiküldetése és annak bejelentési folyamata, a tachográfok használata, a fuvarozói tevékenység végzésének követelményei. Az előadás ebben a jogszabályrengetegben kíván rövid áttekintést nyújtani az érdeklődők számára.

Az esemény a GYMSM KIK Kereskedelmi Tagozat támogatásával valósul meg egy másik időpontban!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök