Megjelent a nyilatkozat a gyermeket nevelők adó-visszatérítéséhez

A NAV online felületén már elérhető a VISSZADO-nyilatkozat a gyermeket nevelő magánszemélyek adóvisszatérítéséhez, melyet 2021. december 31-ig lehet benyújtani.

A kormány döntése értelmében minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját jövő februárban. Az adóvisszatérítés automatikus, de azoknak, akiknek az adatai nem állnak teljes körűen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendelkezésére, most nyilatkozatot tehetnek. A VISSZADO-nyilatkozatot 2021. december 31-ig lehet benyújtani, a legegyszerűbben ügyfélkapus azonosítással a NAV Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásával.

Azoknak a katás magánszemélyeknek is jár adó-visszatérítés, akik 2021. bármely napján családi kedvezményre lennének jogosultak. Ők az idei tételes adójuk negyedének visszatérítésére jogosultak. A február 15-ig történő kiutaláshoz csak azoknak a katásoknak kell a VISSZADO-nyilatkozatot benyújtaniuk, akik nem kapnak családi pótlékot. Az egyéni vállalkozók önállóan elkészített szja-bevallásukban igényelhetik a visszatérítést.

Részletes információk a NAV szja-visszatérítés oldalán: https://nav.gov.hu/nav/ado/szja/szja_visszaterites.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök