Minden, amit az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításáról tudni érdemes

A bejegyzés érvényessége lejárt!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve tájékoztató fórumot szervezett a 2022. június 13-án hatályba lépő ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT VÁLTOZÁSAIRÓL, ILLETVE A KAPCSOLÓDÓ MŰSZAKI IRÁNYELVEK FELÜLVIZSGÁLATÁRÓL.

A 2022. június 13-án hatályba lépő, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat további módosításait tartalmazó 8/2022. (IV. 14.) BM rendelet fő célkitűzése, hogy a tűzvédelmi követelményrendszer is támogassa az építőipari műszaki fejlődés eredményeit, teret adva a korszerű és rugalmas tűzvédelmi tervezésnek, egyben megőrizve az életvédelmi, vagyonvédelmi célok elsőségét.

A módosítás tartalmazza a közép-európai országok tűzvédelmi szabályozásának vizsgálata alapján hazánkban is alkalmazható jó megoldásokat, egyszerűsítéseket, valamint a gyakorlati tapasztalatok alapján tovább enyhíti a tűzvédelmi követelményeket.

Az új szabályozási modellnek megfelelően a BM rendelet módosításával összefüggésben mind a tizennégy műszaki irányelv felülvizsgálata és szükség szerinti átdolgozása is megtörtént. A felülvizsgált tűzvédelmi műszaki irányelvek a katasztrófavédelem honlapján elérhetőek.

Előadóink voltak:

Bársony Balázs tűzoltó százados

Debreczeni Zoltán tűzoltó őrnagy

Simon Viktória tűzoltó hadnagy

Béres Tamás tűzoltó alezredes

Az előadáson elhangzott prezentációkat itt tekinthetik meg:

Előadás I.

Előadás II.

Előadás III.

Előadás IV.

Előadás V.

OSZT jogtár összehasonlításKamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png