Országos Vállalkozói Mentorprogram

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram célja a kkv-k versenyképességének növelését szolgáló közvetett támogató eszközök országos bevezetése.

mentorprogram

Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001)

A projekt négy elemből áll:

  • Személyes és szakmai mentorálás
  • Pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás
  • Kkv hatékonyságmérő jelzőrendszer kialakítása
  • Vállalkozásfejlesztési szervezetek tevékenységének összehangolása

A program legfontosabb célja, hogy a mentorálás hazánkban is országosan elterjedjen, erősödjön a vállalkozói tudatosság és együttműködés, ezáltal csökkentve a vállalkozók tudásában, tapasztalataiban és kompetenciáiban meglévő hiányosságokból fakadó versenyhátrányokat. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram elkötelezett abban, hogy növelje a vállalkozói aktivitást, a túlélési esélyeket, valamint hozzájáruljon a vállalkozói kultúra és imázs javításához.

A projekt során országosan és ingyenesen elérhetővé válik minimum 500 db mikro-, kis- és középvállalkozás számára egy olyan tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat, amely személyes és szakmai mentorálást biztosít fiatal-, női-, generációváltó-, külpiacra lépő- és beszállítóvá váló vállalkozások részére, illetve a mentorálás mellett elérhetővé válnak pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmak, valamint minimum 1.500 db vállalkozás személyes pénzügyi tanácsadásban részesül.

A program részeként kialakításra kerül a kkv hatékonyságmérő jelzőrendszer, melynek célja, hogy segítségével mérhető és elemezhető legyen a kkv szektor hatékonyságának alakulása és változási trendjei, annak érdekében, hogy a kormányzati beavatkozások hatásai azonosíthatók legyenek, továbbá elősegítse a hasonló jellegű intézkedések kezdeményezését, megalapozását, az intézkedések várható hatásainak azonosítását.

A gazdaságfejlesztési célokat csak abban az esetben lehet maradéktalanul elérni, ha azt a közvetlen kormányzati intézkedéseken felül egy hatékonyan működő, összehangolt vállalkozásfejlesztési piac támogatja. A „Vállalkozásfejlesztési szervezetek tevékenységének összehangolása” részprojekt célja ezen támogató piaci környezet kialakulásának elősegítése és a keresleti-kínálati oldalon keletkező igények és lehetőségek folyamatos összehangolása, a párhuzamosságok elkerülése.

szechenyi2020

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

Kapcsolat:

Pethő Dorina
Győr-Moson-Sopron megyei programkoordinátor
+36 20 372-9587
petho.dorina##kukac##mkik.hu

www.vallalkozztudatosan.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök