Partnerlátogatói szakmai nap a herendi Majolika Parkban

A bejegyzés érvényessége lejárt!

A körforgásos gazdaságban nincs hulladék, a ma termékei a holnap alapanyagai. Egy ilyen zárt rendszert mutattak be a Green Technológia Kft. partnerlátogatói napján, a Jáger cégcsoport herendi gyártóüzemében

A szakmai látogatás elsődleges célja az volt, hogy a műanyagipari végterméket gyártó kör megismerhesse a száraz agglomerátumot, mint „környezetbarát termék” védjeggyel ellátott alapanyagot, illetve az ebből készíthető néhány végtermék csoportot. A programon tagozatunk Műanyagipari Szakmai Osztályának tagvállalatai is jelen voltak. Az esemény nyitóbeszédét László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára tartotta, aki kiemelte, hogy a körforgásos gazdaság szemléletének elterjedésével a hulladékra nem problémaként, hanem lehetőségként, alapanyagként kell tekinteni. Ezt követően Nagy Lajos, a Green Technológia Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd kitért arra, hogy a műanyaghulladék gazdaságos begyűjtéséhez, szakszerű gyűjtési rendszerének kialakításához száz darab speciális gyűjtőkonténert helyeznek ki idén az országban. A konténerekbe a gazdaságok mellett hobbikertészek is díjmentesen elvihetik a termesztés során képződött műanyaghulladékukat. Az így begyűjtött hulladékból a Csatári Plast Kft. által kifejlesztett technológiával száraz agglomerátumot készítenek, majd a mezőgazdaságban és az iparban is használható termékeket gyártanak, úgy, mint csepegtető szalag, műanyag vödrök, rekeszek. Csatári László, a Jáger cégcsoport ügyvezetője elmondta, hogy a bemutatásra kerülő laboratóriumra 250 millió forintot költöttek saját erőből. Az új labor alkalmassá tette őket arra, hogy bevizsgálják a különböző műanyagokat, és kiderítsék, hogy milyen keverékeket kell használniuk ahhoz, hogy a lehető legjobb minőséget hozzák ki a hulladékokból. Ezek nélkül az információk nélkül nem létezik újrahasznosítás, ezért a labor megépítése mérföldkő az életükben. A program hátralévő részében a meghívottak megtekinthették a mezőgazdasági fóliahulladék feldolgozásának teljes folyamatát, a száraz agglomerátum előállítását, az agglomerátumból készült mintatermékeket, és a termékeket minősítő technológiai rendszer- és anyagvizsgáló laboratóriumot.
A szakmai napon bemutatásra került két prezentációt ITT és ITT megtekinthetik.

A képen látható személyek (balról jobbra): Váradi Gábor (Ladylon Kft), Csatári László (Jáger cégcsoport), Nagy Lajos (Green Technológia Kft.), Stasztny Péter (SMR Bt.), Pénzes László (SFS Group Hungary Kft.), Tóthné Szabó Beatrix (GYMSM KIK), Wappel Kálmán (Wamazol Bt.)
(forrás: MTI, VEOL)

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök