Nyelvek Európai Napja

A Europe Direct, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a kamara Kézműipari Tagozata plakátversenyt és nyelvi, Európai Uniós vetélkedőt hirdet.

A Europe Direct Győr-Moson-Sopron, a Hatos és Társa Nyelviskola, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari zagozata a Nyelvek Európai Napja alkalmából plakátversenyt és nyelvi/európai uniós vetélkedőt hirdet általános és középiskolás diákok számára.

2021-et az EU a vasút európai évének választotta, hogy ezzel is népszerűsítse a vonatozást, mint biztonságos és fenntartható közlekedési formát. Ezért a nyelvtudás mellett ez áll az idén immár 13. alkalommal szervezett vetélkedő középpontjában.

A 2021. évi verseny mottója: "Az okos ember számára a legjobb képzés az utazás." (Goethe)

Versenyfelhívás:

  • Alsó tagozatos általános iskolásoknak: plakátverseny - biztonságos és fenntartható vasút/közlekedés, ami összeköt
  • Felső tagozatos általános iskolásoknak: EU-s vetélkedő
  • Középiskolásoknak: angol vagy német nyelven prezentáció készítése
A versenyekre iskolánként több csapat/egyén is jelentkezhet. A részletes felhívás ide kattintva elérhető.

Szakmai workshop:

A versenyhez kapcsolódóan, azzal párhuzamosan műhelybeszélgetést szervezünk 2021. szeptember 28-án 10:30 órától, melyen Rozgonyi Zoltán, az Euroexam Vizsgaközpont ügyvezetője, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke tart előadást "A magyarországi nyelvoktatás jelene, múltja és jövője" címmel, amit fórumbeszélgetés követ. Jelentkezés itt!

Dr. Szenténé dr. Vida Éva-díj átadása:

A díjra egy nyelvoktatást segítő módszertani projekt leírásával lehet pályázni. A projekt leírása: max. 3 oldal (A4) terjedelemben.

Verseny és ünnepélyes eredményhirdetés mindegyik kategória részvevőinek: 2021. szeptember 28-án kedden a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

A versennyel, a Dr. Szenténé dr. Vida Éva- díjjal kapcsolatban további információt a Hatos és Társa Nyelviskola telefonszámain kaphat (96/529-483, 30/986-2800).

Minden érdeklődőt várunk!

 

 

 

 

 

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök