Képzések, Szakképzés

A tanulók gyakorlati képzésének lehetőségei

Négy formában valósulhat meg a gyakorlati képzés, melyeknek finanszírozási háttere is különböző.

Tovább

Tanulószerződés

A kamara fontos feladatának tartja, hogy a tanulók - elsősorban külső gazdálkodó szervezetekkel megkötött - tanulószerződéssel vegyenek részt a duális képzésben.

Tovább

Szintvizsga

Annak mérésére, hogy a tanuló képes-e az irányítás melletti munkavégzésre és alkalmas-e arra, hogy gazdálkodó szervezeteknél a duális képzés keretében gyakorlati képzésben részt vegyen ún. szintvizsgát kell tennie.

Tovább

Gyakorlati képzőhely ellenőrzés

A gazdálkodó szervezeteknél folyó gyakorlati képzés feltételeinek való megfelelés és a Szakképzési törvényben megfogalmazott, a képzésre vonatkozó rendelkezések megtartásának szakmai ellenőrzését az illetékes területi kamara látja el.

Tovább

Vizsgadelegálás

Kamaránk vizsgadelegálási referense tesz javaslatot az érvényes névjegyzékről az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai vizsgát szervező intézmények bejelentései alapján.

Tovább

Pályaválasztás, pályaorientáció

A pályaorientációval foglalkozó tanácsadó kollégánk elősegíti az általános iskolások pályaválasztását, bemutatva előttünk a lehetőségeket, tematikus osztályfőnöki órák, szülői értekezletek keretében, gyár-, üzem- és tanműhely-látogatások, pályaorientációs rendezvények megszervezésével.

Tovább
Csanaky Jerfy Antal

Csanaki Jerfy Antal díj

Csanaky Jerfy Antal

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2014. évben a szakmunkásképzés erősítése érdekében ösztöndíjat alapított a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi kistérségben tanuló szakmunkástanulók számára.

Tovább

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök