Választás folyamata és gyakran ismételt kérdések

Kamarai választások 2024. folyamata

Ki szavazhat?
Minden Győr-Moson-Sopron Vármegyei gazdálkodó szervezet cégjegyzésre jogosult vezetője, önkéntes kamarai tagok esetén pedig a kamarai képviseletre jogosult személy szavazhat a Választási névjegyzék és tagjegyzék szerint, igazolva jogosultságát.
Kire lehet szavazni?
Kizárólag önkéntes kamarai tagok kamarai képviseletre jogosult delegáltjaira lehet szavazni.
Ki lehet küldött jelölt?
Az önkéntes kamarai tagvállalatok kamarai képviseletre jogosult delegáltjai lehetnek a küldött jelöltek, közülük lehet választani. Érvényes jelölt az a kamarai képviseletre jogosult személy, akinek legalább 5 érvényes jelölése van.
Lehet meghatalmazással szavazni?
Igen. A vállalkozás cégjegyzésre jogosult képviselője az általa jegyzett vállalkozáso(ko)n kívül még legfeljebb egy vállalkozást nevében szavazhat érvényes meghatalmazással.


Hol tekinthető meg a névjegyzék?
A gazdálkodó szervezetek névjegyzéke a kamara honlapján elérhető választások menüpontban 2024. február 9-től tekinthető meg.
Hol tekinthető meg a tagjegyzék?
A jelölhető önkéntes tagok listáját tartalmazó tagjegyzék a kamara honlapján elérhető választások menüpontban 2024. február 9-től tekinthető meg, melyet a kamara tagozatonkénti és térségenkénti bontásban tart nyilván.


Jelölés folyamata
A küldöttek megválasztását jelölés előzi meg. A jelölés kizárólag írásban történhet az egyes-, vagy többes jelölőlapon.
Jelölőlapok benyújtása
Személyesen, e-mailben, e-papíron 2024. március 28-ig.
Hol tekinthetők meg a jelöltek?
A jelölhető személyek köre a tagjegyzékben megtekinthető meg. A vállalkozások képviselői a saját tagozatukon és térségükön kívül is állíthatnak jelöltet.


Hol lehet szavazni?
Győrben a Győri, Téti és Pannonhalmi térségek vállalkozásai, illetve a megyén kívüli székhellyel rendelkező önkéntes kamarai tagok adhatják le szavazatukat.
Térségi szavazás helyszínei
Mosonmagyaróváron a Mosonmagyaróvári térség, Kapuváron a Fertő-rábaközi térség vállalkozói jelölhetnek és szavazhatnak.
Térségi szavazás időpontjai és módja
A küldöttválasztó tagozati szavazásra térségenként eltérő, a meghívóban meghirdetett napokon 12 és 19 óra között van lehetőség. A választás urnás szavazással történik.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png