Változás a környezetvédelmi adatszolgáltatásokban – OKIRKapu 2020

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége kamarai együttműködésben környezetvédelmi adatszolgáltatási konferenciát szervezett székházunkban.

Környezetvédelmi adatszolgáltatás

A 2020. február 25-i konferenciát Markó Csaba levezető elnök, a KSZGYSZ szakmai igazgatója nyitotta meg.

Elkészült és 2020. január 1-jétől működésbe lépett a Kormányhivatalok elektronikus ügyintézési rendszeréhez kapcsolódó új környezetvédelmi adatszolgáltatási rendszer, az OKIRKapu.


 

Ez ugyan az OKIR eddigi rendszerére épül, de mind tartalmilag, mind az adatszolgáltatás módjában jelentős változásokhoz kell az eddigi adatnyilvántartási és -szolgáltatási céges rendszereknek is igazodniuk.

Az előadások kitértek az új rendszer kereteire, használatának módjára, az eddigi alkalmazási tapasztalatokra, gyakorlati használati bemutatóval. Szó volt a 2020. január 1-től hatályba lépett új Európai Uniós hulladékos adatszolgáltatási kötelezettségekről is, amelyek teljesítése kapcsán a jövőben várható majd az adatgyűjtés részbeni átalakítása.

A rendezvény hasznos információkkal szolgált mind a hulladéktermelő és kezelő, mind a környezethasználó vállalkozások, mind a rendszer-szolgáltatók, szakértők, tanúsítók és az érintett hatóságok számára.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök