WIN

Vállalkozó nők kompetenciafejlesztése a projekt során kidolgozott tréning program mentén.

win logo

A női vállalkozók növekvő jelenléte és a növekvő fontosságuk a gazdasági rendszerben új foglalkoztatási lehetőségeket teremt.

Azonban elég kevés és nem túl részletes információk állnak rendelkezésre a női vállalkozásokról, illetve arról, hogy milyen módon lehetséges ezt támogatni, fejleszteni. Eddig ezt a témát nem nagyon tanulmányozták.
A WIN projekt célja, hogy fejlessze a transzferországokban (Magyarország, Ciprus, Lengyelország) a női vállalkozókat egy tapasztalt mentor női vállalkozó segítségével.
Szükséges elemezni a női vállalkozók karakterét és kapcsolatát a földrajzi és szocio-gazdasági kontextusban.
A projekt célja, hogy fejlessze az együttműködést a nemzetközi partnerek között a tapasztalatcserével és támogassa az innovációt és a versenyképességet.

A cél, hogy speciális induló tréninget szervezzenek a leendő női vállalkozók számára, mellyel segíthetik, hogy minél többen lépjenek erre az útra.

Program: Leonardo Da Vinci - Transfer of Innovation

Futamidő: 2013. november 1 – 2015. október 30.

Lépések:

  • a tanulási metodológiák tesztelése az induló vállalkozások és a már meglévő vállalkozások fejlesztése terén
  • szaktudás-transzfer
  • disszemináció.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara feladatai:
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számára a tevékenységeinek további szélesítését hozhatja magával ez a projekt, mivel figyelmének középpontjában a női vállalkozók állnak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a projekt végrehajtásának minden szakaszában részt vesz, különös tekintettel a kommunikációs és disszeminációs tevékenységekre Magyarország vonatkozásában, köszönhetően a széleskörű és élő kapcsolatrendszerének a szakmai intézményekkel és a KKV-kal. Ez legfőképpen az átültetendő program tesztelésére és végrehajtására vonatkozik regionális szinten.

Aktualitások:
2014 év elején interjúk és kérdőíves megkeresések történtek a vállalkozó nők, potenciális vállalkozó nők, releváns tréning szervezetek és nőkkel foglalkozó szervezetek körében. Országos szinten a kitöltött kérdőívek száma: vállalkozónők 110 db, érdekelt felek 8 db, és releváns szervezetek 9 db, melyből a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jelentős hányadban vette ki a részét.

Honlap: www.win-project.eu


Kapcsolat:

kamara##kukac##gymskik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök