2024 áprilisi konjunktúra elemzés

Ismerje meg a konjunktúrakutatás eredményét!

business-reports-close-up.jpg

 

Az MKIK GVI konjunktúra kutatásának célja, hogy felmérje a vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait, amelynek eredményeiből pontosan előre jelezhető a magyarországi GDP várható alakulása. Ez azért is fontos, mert így a döntéshozók felé tett kamarai javaslatokban már figyelembe lehet venni a várható üzleti környezet jelzéseit is.

A GVI áprilisi vállalati konjunktúra vizsgálata 1 953 vállalkozás vezetőjének válaszain alapul. Az adatfelvétel 2024. április 1. és 30. között zajlott.
A Konjunktúramutató értéke 2024 áprilisában +22 ponton áll, ami a 2023 második félévében bekövetkezett visszaesést követően kis mértékű, három pontos javulást jelent. A mutató jelenlegi értéke két ponttal elmarad az előző év azonos időszakában mért +24 pontos értéktől, viszont számottevően meghaladja a 2022 októberében mért +4 pontos értéket. A vállalkozások a múlt félévhez képest lényegében változatlannak ítélik az üzleti klímát, várakozásaik ugyanakkor továbbra is erősen megoszlanak vállalati kategóriák szerint. Összességében a megrendelések és a beruházások várható szintjére vonatkozó prognózisok pozitívabbá váltak az elmúlt fél
év során, míg a várható üzleti helyzet megítélése nem változott. 

 

A GVI áprilisi konjunktúra elemzése ITT elérhető. »»»
Infografika ITT szemlélteti a trendeket. »»»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png