Hírek

Hírek

Társasági döntések járvány idején

A jogszabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a társasági döntéshozatalra személyes jelenlét, sőt, akár fizikai aláírás és postai szolgáltatások nélkül, elektronikus aláírás használatával is sor kerüljön.

Tovább

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon március 28-tól

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet kapcsán esetlegesen szükséges igazolásokat letölthetik oldalunkról.

Tovább

Tovább bővült a március 23-án kihirdetett kormányrendeletekkel a gazdaságvédelmi intézkedések köre

A kormányrendeletek érintik a bírósági és az adóhatóság előtti végrehajtásokat, a munkáltatói és munkavállalói közterheket, egyéb fizetési kötelezettségeket, bankkártyás fizetéseket, és a turizmus-fejlesztési hozzájárulást.

Tovább

Kereskedelmi korlátozások a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan

A legpontosabb és legfrissebb információkat, beleértve az áruk szállításának elősegítését célzó mentességeket, mindig az illetékes nemzeti hatóság honlapján találja meg.

Tovább

A mobilszolgáltatók hamarosan elindíthatják az 5G szolgáltatásokat

A közeljövőben a 5G technológia a 4G-vel együtt szolgálhatja ki a növekvő igényeket.

Tovább

Az utazásszervezők és utazási irodák is mentességet kapnak

A turizmus egyik fontos lábát jelentő utazásszervező cégek és utazási irodák kimaradtak abból a körből, akiknek a kormány járulékfizetési mentességet adott. Ezt a hiányosságot most pótolták, a Magyar Közlönyben megjelent kiegészítés alapján.

Tovább

A kormány kijárási korlátozást vezet be

A kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be az ország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Tovább

A szerződésekkel kapcsolatos jogi lehetőségek rendkívüli helyzet esetén

Önmagában az a körülmény, hogy a szerződés teljesítése terhesebb, gazdaságilag nehezebb valamely fél számára, még nem ad alapot a szerződésszegésre.

Tovább

Folyamatos üzletmenetet, az ügyfélvagyonok megóvását várja el az MNB a biztosítóktól, pénztáraktól

Vezetői körlevelekben jelezte elvárásait a biztosítók és pénztárak számára a koronavírussal kapcsolatos kockázatok mérséklése érdekében az MNB.

Tovább

A tanulók gyakorlati képzésének lehetőségei

Négy formában valósulhat meg a gyakorlati képzés, melyeknek finanszírozási háttere is különböző.

Tovább
munkajog

Összefoglaló egyes munkajogi szabályok alkalmazásáról a veszélyhelyzet időtartama alatt

Olvassa el Ön is a Magyar Munkajogi Társaság elnöksége és a Munkajog folyóirat szerkesztőbizottsága által megírt összefoglalót, mely a 2020. március 24-én 16 órakor hatályos jogszabályok alapján készült!

munkajog

Tovább

Július elsejéig nem kötelező az online számlarendszer átállítása

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, így a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

Tovább

#JÓTETTEM: Kampánnyal segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség a nehéz helyzetbe került éttermeket

A #jótettem kezdeményezés arra buzdít, hogy aki teheti, rendelje házhoz kedvenc ételeit a kedvenc éttermeiből.

Tovább

Fontos lépések a turisztikai ágazat megsegítéséért

A kormányzati intézkedések hozzájárulnak a turizmus-vendéglátásban működő vállalkozások életben tartásához és a munkahelyek megmentéséhez.

Tovább

Megkétszereződött az e-számlafizetésre regisztrálók száma

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében, a korábbi időszak átlagához viszonyítva.

Tovább

Elindult a Digitális Összefogás kezdeményezés

A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak.

Tovább

Megalakult a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében megalakult akciócsoport vezetője Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Tovább
elemzés illusztráció

MKIK elemzés – A koronavírus gazdasági hatásainak vállalati kezelése

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kaphasson a koronavírus-fertőzés gazdasági hatásairól, kérdőíves felmérést végez a hazai vállalkozások körében. Az alábbi gyorselemzés a felmérés második hullámának 2020. március 24-ig beérkezett válaszain alapul.

elemzés illusztráció

Tovább

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök