Hírek

Hírek

Forrás - Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon projekt

Szeptember végére már több mint 580 résztvevő elkezdte, közülük közel 220 fő be is fejezte az oktatásokat.

Tovább

Soha nem volt még ennyire trendi a pályaorientáció!

Megérkezett az MKIK Szakmavilág applikációja.

Tovább

Magyar Kézműves Remek 2020

 Öt pályázó is a második fordulóba jutott a megyéből.

Tovább

Igényelje a Széchenyi Turisztikai Kártyát kamaránkban!

Új, kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-, kezességi díj- és költségtámogatásban részesített szabad felhasználású folyószámlahitel.

Tovább

Tájékoztató a karantén munkajogi vonatkozásairól

Mind jogilag, mind gazdaságilag problémákkal szembesülhetnek a felek, ha a munkavállaló megfertőződik, vagy vele kapcsolatban a fertőzés gyanúja felmerül.


Tovább

Iparági kérdőív a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához

Az ITM és az építésgazdasági szakmai szervezetek közös kérdőíve az építésgazdasági szakmai szereplők szakmai szervezetek, érdekképviseletek, kamarák tagjai, a tagok munkavállalói számára.

Tovább

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai a magyarországi vállalkozások körében

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet elemzésében a koronavírus-járvány gazdasági hatásait vizsgálják a hazai vállalkozások kapacitáskihasználtsága, pénzügyi tartalékai és foglalkoztatotti létszámváltozásai, valamint a bérek és az értékesítési árak változásai szempontjából.

Tovább

Jelentkezz a 2020 novemberében induló Start it@K&H fél éves inkubációs programba!

Nagy fejlődési potenciállal rendelkező, jellemzően korai fázisban lévő startupok jelentkezését várjuk!

Tovább

Szavatosság és jótállás: változások 2021. január 1-jétől

Az új jogszabályi rendelkezés értelmében a tartós fogyasztási cikkek köre kibővül. Részletekért olvassa el hírünket és a Magyar Közlöny hivatkozott számát!

Tovább

FONTOS! A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok

2020. szeptember 4-én jelent meg a Kormány 422/2020. számú rendelete a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet járványügyi utazási részletszabályaival kapcsolatos módosításáról, mely a tesztelésre, sport- és kulturális rendezvényekre, továbbá a gazdasági és üzleti célú utazásokra vonatkozó enyhítéseket tartalmaz.

Tovább

„A szakképzés jövője” - szakmai konferenciasorozat

Mivel az ágazati készségtanácsok jelentős szerepet vállaltak a szakképzési rendszer átalakításában, ezért igény van arra, hogy egy konferenciasorozaton interaktív kapcsolat alakulhasson ki a cégek képviselői és az ÁKT tagok között, ezáltal is biztosítva számukra a hatékony eszmecserét.

Tovább

ITM: Vállalati Fehér Könyv

A Vállalati Fehér Könyv tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra.

Tovább
Védjegyprogram 5 év

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegy MEGÚJÍTÁSÁRA 2021

Legyen továbbra is a kamara üzleti közösségének tagja, újítsa meg a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyet, amely szakmai, fejlődési és üzleti lehetőség egyaránt!

 

Védjegyprogram 5 év

Tovább

ÚJRANYITÁS a kamarai étteremben

A változatos menü kiváló ételei Edvi László mesterszakács kezei alatt készülnek, a minőségi kiszolgálásért Varga Tibor vendéglősmester felel.

Tovább

BoostUp! innovációs ötletverseny

A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület, mint a szervezet egyedüli magyarországi képviselője, három kategóriában keres pályázni kívánó vállalkozókat, vállalkozásokat az ötletversenyre, melynek célja, hogy megoldásokat találjon a gyártás kritikus problémáira, illetve megtalálja a nagy innovációs potenciállal bíró vállalkozásokat.

Tovább
ITT&MOST

ITT&MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó – magyar nyelven

Éljen a hazai és határon átnyúló üzleti lehetőségekkel – idén először magyar nyelven is köthet nemzetközi üzletet! Mutassa be termékkínálatát, szolgáltatásait, vagy találjon partnereket projektötletének megvalósításához!

ITT&MOST

Tovább

Online konferencia – Hőtermelés az épületekben – fókuszban a nap- és a geotermikus energia

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. szeptember 29-én online konferenciát szervez Budapesten „Hőtermelés az épületekben Németországban és Magyarországon – fókuszban a nap- és a geotermikus energia” címmel.

Tovább

Online tájékoztató fórumot tartottunk az elhelyezkedést segítő bérjellegű támogatásokról

A fórum keretében a vállalkozások működését segítő jelenleg elérhető bérjellegű támogatások (TOP-6.8.2.-16 pályázat, GINOP 5.1.1. és 5.2.1. pályázatok, Széchenyi Kártya konstrukció bértámogatási elemei) részleteit mutatták be.
Mellékeljük az előadásanyagot.

Tovább

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök