Pénzügy

Munkaügyek világa – A foglakoztatást érintő munkajogi, munkaügyi, adó-, járulék- és TB-változások

Szeretettel várjuk érdeklődő Partnereinket a Munkaügyek világa januári előadásán, ahol a foglalkoztatással kapcsolatosan tárgyalásra kerül minden fontos jogszabályi és adózási változás.

Tovább olvasom

Adózási ismeretek, mentorálás kezdő vállalkozásoknak

Az induló vállalkozások számára – függetlenül a vállalkozási formától – nagy kihívást jelent a megfelelő adózási forma meghatározása. Minden vállalkozás egyedi, így általánosságokban nem tanácsos az optimális adózási formákról beszélni. Az iparkamara szorosan együttműködik a Győri Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósággal annak érdekében, hogy minden vállalkozás számára a jogszabályoknak minden elemében megfelelő tájékoztatást biztosítsuk.

Tovább olvasom

Vállalkozási formák

Az első és legfontosabb kérdés a társasági forma megválasztása. Ennek során olyan keretet kell választanunk a cégünknek, amely leginkább megfelel az alapítók által vállalni szándékozott vagyoni felelősségnek, a rendelkezésre álló tőke nagyságának, a vállalkozási tevékenységnek. A Ptk. a következő társasági formákat különbözteti meg: közkereseti társaság (Kkt.), betéti társaság (Bt.), korlátolt felelősségű társaság (Kft.), zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.).

Tovább olvasom

Egyéni vállalkozás indítása

Az egyéni vállalkozás kedvelt vállalkozási forma a kezdő vállalkozók között, ugyanakkor aki egyéni vállalkozóvá szeretne válni, tisztában kell lennie az egyéni vállalkozói lét hátrányaival és előnyeivel is, és ismernie kell a vállalkozás megalapításának lépéseit, a választható adózási módokat.

Tovább olvasom

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök