Pénzügy

KKV Klub

KKÁVÉ KEDD – Információ, szakértelem, közvetlen kapcsolatépítési lehetőség

A KKV Klub vezetése februárban ismét KKÁVÉ KEDD eseményre hívta az érdeklődő vállalkozásvezetőket. A program során szakértők segítségével, a cégvezetők nyelvén mutattuk be, hogy mit mesélnek az egyes mérlegsorok.

KKV Klub

Tovább olvasom
Incoterms

INCOTERMS 2020. – Kérje szakmai anyagunkat!

Amennyiben Ön is szeretné megismerni a nemzetközi szállítmányozásban, fuvarozásban használt szokványokat, kérje szakmai anyagunkat!

Incoterms

Tovább olvasom

Adózási ismeretek, mentorálás kezdő vállalkozásoknak

Az induló vállalkozások számára – függetlenül a vállalkozási formától – nagy kihívást jelent a megfelelő adózási forma meghatározása. Minden vállalkozás egyedi, így általánosságokban nem tanácsos az optimális adózási formákról beszélni. Az iparkamara szorosan együttműködik a Győri Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósággal annak érdekében, hogy minden vállalkozás számára a jogszabályoknak minden elemében megfelelő tájékoztatást biztosítsuk.

Tovább olvasom

Vállalkozási formák

Az első és legfontosabb kérdés a társasági forma megválasztása. Ennek során olyan keretet kell választanunk a cégünknek, amely leginkább megfelel az alapítók által vállalni szándékozott vagyoni felelősségnek, a rendelkezésre álló tőke nagyságának, a vállalkozási tevékenységnek. A Ptk. a következő társasági formákat különbözteti meg: közkereseti társaság (Kkt.), betéti társaság (Bt.), korlátolt felelősségű társaság (Kft.), zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.).

Tovább olvasom

Egyéni vállalkozás indítása

Az egyéni vállalkozás kedvelt vállalkozási forma a kezdő vállalkozók között, ugyanakkor aki egyéni vállalkozóvá szeretne válni, tisztában kell lennie az egyéni vállalkozói lét hátrányaival és előnyeivel is, és ismernie kell a vállalkozás megalapításának lépéseit, a választható adózási módokat.

Tovább olvasom

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök