"Út az aranykor felé" - a KSH legfrissebb gyorstájékoztatója

A bruttó hazai termék (GDP) volumene Magyarországon 2019-ben 4,9%-kal meghaladta az előző évet, derül ki a tájékoztatóból.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Közgazdasági Igazgatóság

Gazdasági Tájékoztató

2019./IV.

− Út az aranykor felé −

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorstájékoztatóiból származó adatok alapján megállapítható, hogy a bruttó hazai termék (GDP) volumene Magyarországon 2019-ben 4,9%-kal meghaladta az előző évet. A GDP növekedésének részleteit egyenlőre még nem közölte a KSH, azonban feltételezhető, hogy a piaci szolgáltatások, a belső kereslet és az építőipar húzta legmarkánsabban a bruttó hazai termék értéket. A kedvező adat azt igazolja, hogy a magyar gazdaság jelentősen nem veszített a lendületéből, annak ellenére, hogy a makrogazdaság kedvező körülményei folyamatosan csillapodni látszanak. A GDP mértéke azért is kedvező, mert mindez csökkenő államadósság mellett realizálódott a magyar gazdaságban.

Kattintson a linkre és olvassa tovább a tájékoztatót!


Interjú Dr. Kovács Árpáddala Költségvetési Tanács elnökével

A magyar gazdaság 2019. évi teljesítménye kiemelkedő. Ezt igazolja a növekedés mértéke, a munkaerőpiac aktuális helyzete, a bérek emelkedő üteme, valamint azok az állami programok is, amelyek a gazdaság lendületét hivatottak segíteni. Ennek a kedvező gazdasági helyzetnek az alapját a makrogazdasági-államháztartási egyensúly jelenti, amely mintegy 20 éve nem volt ilyen stabil és kiszámítható. Kiemelendő, hogy „elkopó” pályán van a magyar államadósság, amelyet igazol, hogy az GDP-arányosan 2019-ben mintegy 4%-ponttal csökkent.

Kattintson a linkre és olvassa tovább az interjút!

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png