1,5 millió forint értékben adhattunk támogatást 12 diáknak

Az "Angyalok a belvárosban" jótékonysági program keretében 12 rászoruló, szakmát tanuló diák részesült támogatásban. Adományátadás kamaránkban. 

Negyedik alkalommal szervezte meg a kamaránk által életre hívott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót. A cél rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása.

Az ünnepi időszakban megszervezett gyűjtéshez idén is számos, a jótékonykodás mellett elkötelezett belvárosi üzlet csatlakozott: gyűjtő „perselyeket” helyeztek ki, ezekbe tehették a vásárlók adományaikat. Az így összegyűlt összeghez jelentős támogatást tettek hozzá az „Angyalok a belvárosban” nagylelkű támogatói. Az OTP Bank, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Patent Csoport és a Carlo Benetti áldozatvállalásának köszönhetően a pandémia ellenére is szép összeggel segíthetett az alapítvány.

5 iskola 12 nehéz sorsú diákja kapott támogatást, a támogatói okleveleket az iskolák, illetve azok alapítványainak képviselői kamaránkban vették át 2021. január 15-én. Köszönjük a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagozataihoz tartozó önkéntes vállalkozásoknak a támogatást, és a kampányhoz csatlakozó belvárosi üzletek vásárlóinak is a jótékony forintokat.

A hozzájárulásoknak köszönhetően közel 1,5 millió forint értékben adhatott át támogatást 12 diáknak az „Angyalok a belvárosban” 2020-as kampánya keretében az alapítvány.
Az idei évben – a digitális oktatás miatt – a tanuláshoz elengedhetetlen eszközökre helyezte a hangsúlyt az alapítvány: több diák laptopot, internet-hozzáférést kapott. Végzős diákokat ballagási öltönyhöz, kosztümhöz segítette a szervezet, mások számológépet kaptak, amely nélkülözhetetlen a sikeres érettségihez. Van olyan diák, aki anyagi támogatásban részesült, másnak a lakhatásához járult hozzá idén az alapítvány, egy tanuló pedig a pályakezdéshez szükséges eszközöket, szerszámokat kapta meg. 
A jótékonysági kezdeményezés egyik fő támogatója, a Patent Csoport különfelajánlásának köszönhetően pedig egy ösztöndíjat is átadtak: a Győri Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum és Kollégium villanyszerelő tanulót egy éven át havi 25 ezer forinttal támogat a Patent Csoport, amennyiben tartja jó tanulmányi átlagát. A Patent Csoport egy laptopot is adományozott, egy másik, szintén Kossuthos diáknak.

Az adományok átadásakor elhangzott: külön öröm, hogy a kezdeményezés támogatói, az akcióhoz csatlakozó üzletek, vállalkozók 2020-ban is elkötelezték magukat a társadalmi felelősségvállalás mellett, s támogatást nyújtottak, miközben ők maguk sincsenek könnyű helyzetben. 


A következő intézmények tanulóit támogatta az alapítvány a 2020-as adománygyűjtéssel:

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

 • Egy 10. évfolyamos, rossz anyagi körülmények között élő tanuló anyagi támogatást kapott.

Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

 • Egy 11. évfolyamos villanyszerelő tanuló ballagási öltönyt kért és kapott, a Carlo Benetti felajánlásának köszönhetően az alkalomhoz illően búcsúzhat iskolájától. 
  • Egy 12. évfolyamos fiú digitális tanulását, majd későbbi továbbtanulását laptoppal segítette az alapítvány.

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

 • Két 12. osztályos, végzős diák részesült támogatásban. Egy fiú ballagási öltönyét, továbbá egy lány ballagási kosztümét és blúzát állta az alapítvány. Ezen kívül mindkét diák kapott egy-egy tudományos számológépet, amely a sikeres érettségiben és a továbbtanulásban lesz segítségükre. 
  • Egy 12. osztályos diák tanulmányait anyagi hozzájárulással segítette az alapítvány.

Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium

 • Egy 10. évfolyamos villanyszerelő tanuló megkapta az alapítványtól a szakmájához szükséges eszközöket. A saját kezdő „szett” segítheti majd az elhelyezkedését. Emellett ösztöndíjban részesül a Patent Csoportnak köszönhetően: amennyiben tartja tanulmányi átlagát, egy éven át havi 25 ezer forint ösztöndíjjal könnyíti meg életét a Patent Csoport.
  • Egy 10. évfolyamos fodrász tanuló részére laptopot vásárolt a Patent Csoport. Ez most, a digitális oktatás idején óriási segítséget ad a tanuláshoz a fiatalnak, de később, a továbbtanulásban is segíti majd.

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

 • Egy 9. osztályos központi fűtés-és gázhálózat-rendszerszerelő tanuló mindennapjait mobilinternet-hozzáférés biztosításával tudtuk megkönnyíteni.
 • Egy 9. osztályos gépésztechnikus tanulónak a kollégiumi lakhatását és étkezését finanszírozzuk.
 • Két 10. osztályos autóelektronikai műszerész tanulót is támogattunk. Az egyik étkezéséhez, ruházkodásához járultunk hozzá, a másik diák egy laptopot kapott.

 

Köszönjük, hogy együtt szebbé tehettük 12 tehetséges tanuló mindennapjait!

Az adományátadáson készült fotók galériánkban megtekinthető!

Az eseményről készült tudósítást tekintse meg ITT!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png