120 diák versenyzett a Karácsony Kupáért

14. alkalommal rendeztük meg Mosonmagyaróváron a Karácsony Kupát. A megmérettetés nagy jelentőséggel bír a térségben szakmát tanuló diákok számára. 

Tizennegyedszer szerveztük meg kamaránk Mosonmagyaróvári Térségében a Karácsony Kupát. A Győri SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában nyolc, a  Győri SZC Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában négy szakmában mérték össze tudásukat december 1-jén és 2-án a diákok.
Első nap a Hunyadi-iskolában a gépész-forgácsoló, központi fűtés- és gázhálózat szerelő, kőműves, festő, mázoló és tapétázó, asztalos, előadó, kozmetikus és fodrász tanulók számára hirdettünk versenyt. Másnap a Glück-iskolában versenyezhettek a pincér, szakács, cukrász és turisztika szakos diákok
A verseny nívós megmérettetést jelent a szakmát tanulók számára, amelyen független zsűri előtt mutathatják meg tudásukat. Másrészt visszaigazolás azok számára, akik a szakma élvonalában vannak és most zsűritaggént bírálták el a diákok munkáit, hogy hol tart jelenleg a szakképzés.
A kamara Mosonmagyaróvári térségi elnöksége kiemelt feladatának tekinti a szakképzés helyzetét. Fontosnak tartják, hogy jó kapcsolatot ápoljanak a térségben működő két szakiskolával. E rendezvény kiemelt jelentőségű a térségi szakképzés területén, egyik fő szempontnak tartják, hogy a tanulók személyes kapcsolatba kerülhetnek a cégek képviselőivel, ahol információhoz juthatnak a munkalehetőségekről és képet kaphatnak a cégek működéséről is.

A tizenkét szakmában 120 versenyző diák kapott oklevelet, a dobogósok pedig kupát érdemeltek ki, a legjobbakat jutalmazta a Győri Szakképzési Centrum is.

Fotó: Kerekes István

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png