125 éves a Rába

125 éves a Magyar Vagon-és Gépgyár, a jeles alkalomból szervezett konferenciát a Győri Ipartörténeti Alapítvány és a Rába Nyrt. 

Győr nagy múltú, a város gazdaságát meghatározó Vagon-és Gépgyár jubileuma alkalmából szervezett konferenciát a Győri Ipartörténeti Alapítvány és a Rába Járműipari Holding Nyrt. / Rába Automotive Holding Plc. október 26-án, az ETO Park Hotelben.
A jeles alkalomból köszöntötte a résztvevőket:
  • Hetzmann Béla, a Rába vezérigazgatója,
  • Fekete Dávid, Győr város önkormányzati képviselője,
  • Pénzes László, a kamara Ipari tagozati elnöke és
  • Miklósy Lajos, a Győri Ipartörténeti Alapítvány elnöke.
Az előadóktól visszatekintést kaptak a résztvevők a vagon-és gépgyár kezdeti éveibe, megismerhették a cég történetét a győri vasúti járműgyártástól a repülőgépek javításán át a vadászgépek gyártásáig. Felidézték Horváth Ede, a Rába korábbi vezérigazgatója munkásságát és eredményeit, bemutatták a Széchenyi István Egyetem és jogelődjének kapcsolatát a gyárral.
A konferencia több volt, mint múltidézés, a Rába jelene mellett a jövőről, a közeli és a távolabbi tervekről is hallhatott a közönség.
 
A jubileumhoz ezúton is gratulálunk a Rába Nyrt.-nek, kívánjuk, hogy a tervekből valóság legyen, s a jövőben is meghatározó szereplője legyen a város gazdaságának!
 

A konferenciáról tudósított a Győr Plusz Média és az Oxygen Media is,  sajtómegjelenések a linkekre kattintva megtekinthetők. 

 

A nyitóképen Hetzmann Béla, a Rába vezérigazgatója. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png