2021. június 30-ig elérhető támogatott hitelek - 01.21.


A vállalkozások továbbra is akár nulla százalékos kamattal juthatnak hitelhez.

SZÉCHENYI MUNKAHELYMEGTARTÓ HITEL: szabad felhasználású forrást biztosít a vállalkozások számára, 0,1%-os, rögzített kamatozás mellett, 2 éves futamidővel. A hitelkeret összege max. 750 millió forint, legfeljebb a vállalkozás 24 havi bérköltségével megegyező összeg. A forgóeszköz típusú hiteltermék munkabér-megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, bármely egyéb személyi jellegű kifizetésre fordítható. Elvárás, hogy a vállalkozás vállalja a foglalkoztatottak 90 százalékának megtartását.

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL PLUSZ: a vállalkozások átmeneti likviditási kihívásainak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A hiteltermék a középvállalkozások számára a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel együtt kombinált hiteltermékként vehető igénybe, míg a mikro- és a kisvállalkozások önállóan is igényelhetik. Maximuma 100 millió forint, a nettó kamat 0,1%.

SZÉCHENYI LIKVIDITÁSI HITEL: a vállalkozások számára biztosítandó forgóeszköz hiteltípus, amelynek futamideje 3 év, a termék keretében igényelhető hitelösszeg maximuma 250 millió forint, a vállalkozás által fizetendő nettó kamat 0,2%. A szabad felhasználású hitelt számla nélküli finanszírozással többek között forgóeszköz beszerzésre, egyéb igénybe vett szolgáltatásra, és (korlátozással) akár hitelkiváltásra is igényelhetik a vállalkozások.

SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI HITEL PLUSZ: hiteltermék beruházási hitelcélokra, a kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés finanszírozására (utóbbi maximum 20% erejéig), tárgyi eszköz beszerzésére, részvény és üzletrész vásárlására is felhasználható. Az ügyfél által fizetendő nettó kamat 0,5%. A hitelösszeg maximuma 1 Mrd forint, futamideje maximum 10 év. A hitel elősegíti a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

AGRÁR SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI HITEL PLUSZ: a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukció igénybe vevői körének kiterjesztése az agrárszektor vállalkozásaira.

SZÉCHENYI TURISZTIKAI KÁRTYA: államilag támogatott folyószámlahitel, amelyet csak a vírushelyzet által leginkább érintett turisztika-vendéglátás szektorban működő mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek likviditási nehézségeik enyhítésére. A hitelkeret összege maximum 250 millió forint. Az új, speciális konstrukció 0% kamatozású, akár 3 éves futamidejű, kiemelt mértékű állami kamat-, kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített folyószámlahitel, ezáltal az érintett ágazatokban működő vállalkozások a kiemelt mértékű állami támogatásnak köszönhetően kedvezményes feltételek mellett juthatnak forráshoz.

Részletek: https://www.kavosz.hu/

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png