2025-től Logisztikai Park cím birtokában végezhető raktározási és szállítmányozási tevékenység

A Logisztikai Park cím megszerzéséhez nem elegendő a feltételeknek megfelelni, pályázni kell az illetékes minisztériumnál.

high-angle-view-buildings-city (1).jpg

A 161/2023. (IV. 28.) Korm. rendelet 3. § (5) pont értelmében 2025. január elsejétől kizárólag az e jogszabály alapján megszerzett Logisztikai Park cím birtokában végezhet logisztikai tevékenységet az adott telephelyen az a vállalkozás, amely

  • a telephelyén vagy fióktelepén végzett tevékenységből származó teljes éves nettó árbevételének legalább 60 százalékát raktározási és szállítmányozási tevékenységből szerzi,
  • a telephely területének nagysága eléri a 3 ha-t,
  • és a fedett raktározási kapacitása legalább 3000 m2.

A Logisztikai Park cím megszerzéséhez nem elegendő a fenti feltételeknek megfelelni, szükséges a minősítés megszerzéséhez pályázni az illetékes minisztériumnál. A Logisztikai Park Tanácsnak a pályázat benyújtásától számított 60 napja van arra, hogy javaslatát a minisztérium részére megküldje, ezért a pályázati anyagot és a Logisztikai Park Tanács engedélyére vonatkozó kérelmet érdemes minél hamarabb beadni.
A Nemzetgazdasági Minisztérium weboldalán, ide kattintva érhetőek el a Logisztikai Park címpályázathoz tartozó dokumentumok.

A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót, mely ide kattintva olvasható.
Ezzel kapcsolatosan tájékoztatom, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Ipari Park Tanácsban döntési jogosultsággal rendelkezik.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png