9+1 javaslat vállalkozásoknak a válság kezelésére

A legfontosabb tennivalók pontokba szedve.

1) Tájékozódjon hivatalos forrásokból! Javasoljuk a minisztériumok oldalait (www.kormany.hu), a koronavírus hivatalos tájékoztató oldalát (www.koronavirus.gov.hu), valamint az országos (www.mkik.hu) és a megyei kamara honlapját (www.gymsmkik.hu).

2) Élvezzenek prioritást vállalkozása pénzügyei! Aktívan tartsa a kapcsolatot a pénzintézetekkel! Mérje fel, milyen és mennyi erőforrás, illetve tartalék áll rendelkezésre!

3) A meglévő és jövőbeni partnerek, vásárlók egyaránt fontosak. Érdemes energiát fektetni a meglévő vevők megtartásába és új piacok, esetleges piaci rések feltárásába.

4) Egészség nélkül nem megy. Figyeljen az Ön és a munkatársai egészségmegőrzésére egyaránt!

5) Amennyiben szükséges, csoportosítsa át munkavállalói feladatköreit és kössön velük új megállapodást! Jussanak egyezségre a fizetéssel kapcsolatban!

6) Készítsen forgatókönyveket a válságból való kilábalásra, melynél vegye figyelembe a legjobb és a legrosszabb eshetőségeket is! Legyen nyitott arra, hogy ezeket a forgatókönyveket újra és újra elkészítse, helyzettől függően!

7) Itt az ideje az új ötletek, innovatív megoldások megvalósításának! Ez a kihívásokkal teli időszak lehetőséget ad arra, hogy a vállalkozások átvilágítsák a kissé berozsdásodott területeket, például: adminisztráció, digitalizáció, belső kommunikáció. A levont következtetések mentén indulhat az optimalizáció!

8) Legyen jelen vállalkozása! A marketing és a kommunikáció kifejezetten fontos válság idején. Ha a költségeket szükséges is csökkenteni, teljes elkaszálás helyett gondolkodjon új csatornák bevezetésében, egyeztessen szakemberrel, például a keresőoptimalizálás területén, hogy szolgáltatása, terméke a lehető leghatékonyabban jusson el potenciális vevőihez!

9) A megváltozott munkarend miatt kifejezetten fontos a rutin megtalálása. Iktasson be hétindító és/vagy a hetet lezáró online megbeszéléseket, amelyek segíthetnek Önnek és munkatársainak az új rutin kialakításában.

+1 Figyelje árgus szemekkel a lehetőségeket, használja ki az állam által nyújtott támogatásokat és forduljon bizalommal a kamarához!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png