950 vállalkozás szolgáltatásai egy helyen

Az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” projektben 958-an hoztak létre új vállalkozást.

Az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben képzés és tanácsadás segítségével 958 álláskereső és pályakezdő fiatal hozott létre új vállalkozást 2020. augusztus és 2021. január között. Az ezt követő egy éves mentorálási időszaknak köszönhetően 1%-nál kevesebb lemorzsolódás mellett sikeresen valósították meg üzleti tervüket és kínálják szolgáltatásaikat mindenkinek itt a régióban. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vezette konzorcium projektjének célja az volt, hogy a Nyugat-Dunántúl régió területén új vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresőket és fiatalokat felkészítse saját vállalkozásuk indítására és szakmailag segítse őket a működésük első évében. A tanúsított terv szerint megalapított 958 vállalkozás 99%-a sikeresen igényelte a Magyar Államkincstár által közvetített 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást, megoldásként a kezdeti forrásszűkösségre. Egy év elteltével 950 működik, szinte kivétel nélkül valamilyen szolgáltatást kínálva. Kiemelkedő a „kreatív ipar” fogalomkörébe sorolható cégek száma, ami EU-s szinten is igazi húzóágazatnak számít. Ezen belül megtalálhatóak a marketinggel, dizájnnal, grafikával, web- és szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások. Komoly számban vannak szépségápolással foglalkozók, de pénzügyi, könyvelési, ügyviteli profilúak, illetve építőipari cégek is, melyekre napjainkban kiemelt igény mutatkozik. A kereső elérhető a www.3000000.hu/cegek oldalon.

A projekt a GINOP-5.1.9-17 - Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás felhívásra, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése támogatásából valósul meg.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png